avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Activitate corny

Activitate corny

Calcul diurnă mai 2022.
Va rog sa ma ajutati cu informații legate de modul de calcul al diurnei începând cu mai 2022. conform celor 2 plafoane stabilite
Va supun atenției 2 exemple de diurnă acordate (intern si extern):
-diurnă internă 80 lei/zi
-diurnă externa 100 eur

Multumesc frumos.

Va multumesc frumos pentru raspuns.
Asa stiam si eu, insa o colega sustine ca trebuie calculate diferente de curs intre valoarea la cursul din data facturii si valoarea la cursul din data decontului.
Buna seara,
Va descriu urmatoarea situatie legata de o deplasare externa:
Un angajat a primit la plecarea in deplasare un avans de 4300 lei.
La intoarcerea din deplasare (pe data de 13.12.2018) a adus la decont o factura de cazare (din data de 01.12.2018) in valoare de 909.90 eur, pe care a achitat-o cu un card in eur.
Intrucat a primit avansul in lei doreste ca factura de cazare sa fie calculata in lei.
Va rog sa-mi specificati la ce curs este corect sa se calculeze factura si daca este necesar sa se inregistreze diferente de curs valutar.

Multumesc.
Buna seara,

As dori un sfat in urmatoarea problema:
-Am lucrat intr-o companie timp de 10 luni insa incepusera sa aiba probleme financiare intarziindu-se tot mai mult cu plata salariilor.In luna iulie 2014 am decis sa plec din societate, luna in care aceasta a intrat si in insolventa astfel ca salariile pe ultimele 4 luni nu au fost virate.
Ce as putea sa fac in acest caz pentru recuperarea salariilor restante?
Au trecut aproape 2 ani si nici o informatie....
Multumesc.





Buna seara,

Va rog frumos sa ma ajutati in legatura cu urmatoarea problema:
-Am lucrat la o firma care a intrat in insolventa si nu am mai primit drepturile salariale pe ultimele 4 luni lucrate (inclusiv cu zile de concediu neefectuate)
-Intrucat au trecut mai mult de 18 luni as dori sa inchid contul bancar atasat cardului pe care il utilizam pentru incasarea salariului.In acest caz va rog sa ma sfatuiti cum ar trebui sa ii instiintez ca inchid respectivul cont si sa le comunic un alt cont in care sa vireze drepturile neincasate (deoarece nu stiu cat se va mai prelungi perioada).
Multumesc.