avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Activitate irina23

Activitate irina23

Creanta mea a fost preluata de KRUK International, insa acestia nu au in date domiciliul meu, desi banca, Raiffeisen, detinea toate datele. Se pare ca prin cesionare nu a transmis compet datele, iar cesionarul incearca sa smulga de la mine ce se poate, nici macar nu m-au notificat pentru ca nu au avut unde. Cum poate afla Kruk datele mele de domiciliu? In situatia aceasta cesiunea nu este lovita de nulitate? Credeti ca este indicat sa le comunic domiciliul sau sa invoc in instanta nulitatea cesiunii?
Răspuns la discuția probleme cu banca
Am lucrat in executari cu foarte mult timp in urma, executam creantele unei companii de telefonie mobila, si nu depaseam procedura amiabila decat pentru crente ce depaseau 5000 lei. La executare treceam mai intai marile firme debitoare, cu datorii de sute de milioane iar pentru debitori intervenea prescriptia ... Este foarte important sa nu suparati consultantii ... sa le explicati ca nu aveti din ce executa ... acest lucru inseamna costuri pentru ei, si nu se vor intinde la mai mult mai ales cand stiu ca nu au ceva palpabil din care pot executa ...
Banca este informata cu oprivire la domiciliul meu, neschimbat din momentul incheierii contractului, aceea era doar o adresa de notificare. Insa banca se pare ca a vandut grosso modo creditul, fara a fi interesata sa comunice exact datele debitorului, chestiune explicabila, avand in vedere valoarea de 7-10% la care se cesioneaza in general creditele in astfel de situatii. B-)
Ce se intampla daca firma recuperatoare nu cunoaste domiciliul meu ci doar o veche adresa la care banca imi trimitea notificari? Mai mult decat atat consultanta de la firma recuperoatoare incearca sa scoata informatii de la mine. Suma este de valaore mica, sub 2500 lei, trecand aproximativ 2 ani de cand nu am mai platit ultima rata.
Credeti ca este mai bine sa astept sa treaca termenul de prescriptie al executarii creantei? Nu prea imi doresc sa o platesc, dat fiind ca am platit jumatate din ea si suma de plata era undeva la 1800 din suma initiala de 2350 lei. Bataie de joc nu vreau sa le mai dau niciun ban acestor camatari. Mai mult decat atat nici macar nu mi-au notificat cesiunea de creanta pentru c nu aveau datele domiciliului meu.
Apoi contractul de credit este intuitu personae, n-ar fi trebuit sa-mi ceara acordul in cazul acestei cesiuni, pentru ca cesionarul nu mai are calitatea de banca si contractul si-a schimbat caracterul?