avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cesiune creanta bancara recuperatori - lipsa datelor ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cesiune creanta bancara recuperatori - lipsa datelor de domiciliu

Ce se intampla daca firma recuperatoare nu cunoaste domiciliul meu ci doar o veche adresa la care banca imi trimitea notificari? Mai mult decat atat consultanta de la firma recuperoatoare incearca sa scoata informatii de la mine. Suma este de valaore mica, sub 2500 lei, trecand aproximativ 2 ani de cand nu am mai platit ultima rata.
Credeti ca este mai bine sa astept sa treaca termenul de prescriptie al executarii creantei? Nu prea imi doresc sa o platesc, dat fiind ca am platit jumatate din ea si suma de plata era undeva la 1800 din suma initiala de 2350 lei. Bataie de joc nu vreau sa le mai dau niciun ban acestor camatari. Mai mult decat atat nici macar nu mi-au notificat cesiunea de creanta pentru c nu aveau datele domiciliului meu.
Apoi contractul de credit este intuitu personae, n-ar fi trebuit sa-mi ceara acordul in cazul acestei cesiuni, pentru ca cesionarul nu mai are calitatea de banca si contractul si-a schimbat caracterul?
Cel mai recent răspuns: irina23 , utilizator 10:25, 27 Septembrie 2010
Cititi cu atentie clauzele contractului pe care l-ati incheiat. De obicei este mentionat faptul ca cesiunea contractului va avea loc, fara acordul imprumutatului, dupa .... zile de neplata. Deci, daca aveti stipulat in contract acest lucru, nu puteti invoca lipsa notificarii cesiunii. Iar daca dv v-ati schimbat domiciliul erati obligat in a informa banca cu privire la aceasta modificare.
Banca este informata cu oprivire la domiciliul meu, neschimbat din momentul incheierii contractului, aceea era doar o adresa de notificare. Insa banca se pare ca a vandut grosso modo creditul, fara a fi interesata sa comunice exact datele debitorului, chestiune explicabila, avand in vedere valoarea de 7-10% la care se cesioneaza in general creditele in astfel de situatii. B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita firma de recuperare mariuss.i mariuss.i Speta suna in felul urmator: Am contractat de la Banca X un card de cumparaturi in anul 2009 in valoare de 700 RON.In anul 2011 dupa ce am cheltuit aceasta ... (vezi toată discuția)
Contract cesiune creanta (contract de credit) stefanmihail stefanmihail Contractul de cesiune creanta dintr-un contract de credit credit este titlu executoriu , ca si contractul de credit? Adica , banca a cesionat creanta. ... (vezi toată discuția)
Cesionare creanta banca Danielamioara1 Danielamioara1 Buna ziua. Banca mi-a cesionat creditul in luna decembrie 2015 catre un srl. Ce pot face in aceasta situatie,tinand cont ca eu nu avem intreruperi de la ... (vezi toată discuția)