avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Activitate mirelamaria

Activitate mirelamaria

BUNA ZIUA
Am semant acum 6 luni un antecontract de v-c in calitate de cumparator -pt un teren pe care urmeaza a fi edificata o casa ( terenul are un proprietar ce se obliga sa construiasca o casa - sa incheie un contract cu un constructor. Casa urmeza sa fie intabulata pe numele proprietarului terenului si pe urma cu toate actele in regula vanduta mie.
In momentul de fata au trecut 6 luni: casa e construita si finisata in proportie de 95 %, (nu are utilitai). Nu s-a facu receptia lucrarilor pt a fi intabulata pe numele proprietarului terenului, ( va mai dura cateva saptamani sau mai mult)
Problema: eu nu mai pot astepta decat 2 sap pt ca la randul meu am incheiat un antecontract de v-c in calit de vanzator pentru apartamentul meu- din banii respectivi imi achit casa. Avand in vedere ca au trecut 6 luni -(asa a fost intelegerea si cu ei) ei nu sunt dispusi sa mai astepte mai mult de 2 sap. Pierd cumparatorii nu mai am cu ce plati casa.
Cum ma sfatuiti sa procedez sa nu pierd casa , dar nici sa vand apartamentul si sa ma trezesc ca anu am acte pe casa si sa vanda la altcineva casa ( oricum e un antecontract ca sunt obligati mie sa mi-o vanda - dar ma tem si cu asta sa nu le imbarlige cumva :)
Ca sa fie mai simpla treaba as putea sa cumpar terenul ( nu e o valoare mare) si sa inchei pe numele meu cu constructorul contract si sa imi vand apartamentul chiar daca nu e gata casa ?
Va multumesc
Se poate incheia in momentul recoltarii un proces verbal in care sa se precizeze exact cantitatea ( ex 60 tone grau) si unde se depoziteaza si gajul sa treaca asupra cantitatii respective ce va fi individualizata ... iar la sf anului sa se execute gajul pe respectiva cantitate ....In cazul acesta cum se face inregistrare ala Arhiva electronica ?
Buna ziua !

Am inregistrat la arhiva electronica un contract de ipoteca mobiliara pentru recolta ce urmeaza a fi culeasa in toamna ( identificata prin cultura -grau porumb...suprafata cultivata, zona, tarlaua..... . Scadenta sumei garantate e la sf anului.

Daca in toamna debitorul ipotecar culege recolta, o valorifica dar nu achita datoria catre noi (pt ca datoria nu e scadenta inca ). La sfarsitul anului (la scadenta ) nu achita suma. Vreau sa execut contractul de gaj ....recolta nu mai e ....cum se poate proceda?

buna ziua

capitalul social e format si din aport in natura ...se poate cesiona aportul in natura? acesta ( aportul in natura) este format /exprimat in lei si valuta .....poate fi redusa valoarea lui ( de ex valoarea exprimata in lei) proportional cu nr partilor sociale cesionate?

sau cesiunea partilor sociale se face doar pe valoarea aportului in numerar si acesta se va reduce proportional cu nr partilor sociale cedate:
multumesc
daca in antecontract e trecut articolul:

Partile au stabilit: ca nu se considera culpa, (culpa promitentului vanzator) in cazul in care la termenul stabilit, imobilul contractat de cumparator in baza a ntecontractului de vanzare cumparare autentificat cu nr__________ (incheiat cu __________) nu e finalizata

promitentul vanzator nu poate fi dat in judecata pt hot ce tine loc de contract daca casa nu e finalizata ....e suficient articolul si exprimarea??
multumesc de raspuns

dar nu se aplica art 1699 chiar daca nu e trecut in antecontract?:Când una dintre părţile care au încheiate promisiune bilaterală de vânzare refuză, nejustificat, să încheie contractul promis, cealaltă parte poate cere pronunţarea unei hotărâri care să ţină loc de contract, dacă toate celelalte condiţii de validitate sunt îndeplinite.
in antecontract scrie doar ca se pierde avansul...atat
multumesc de raspuns
cum e cu clauza penala in contract?
sunt astfel de practici .????...mi se pare ca se complica constructorul ....el ar putea sa pastreze avansul si sa vanda casa mai departe si obtine un pret mult mai bun (avansul meu +pretul casei de la altcineva)
Buna ziua!

am incheiat un antecontract de vanzare cumparare ( am achitat avansul) pt constructie casa -in calitate de cumparator (casa ce se va construi) ......la termenul stipulat pt incheierea contractului eu nu mai pot sa cumpar casa ...nu mai doresc sa inchei contractul (nu mai am baniii pe care ma bazam la inceput)
constructorul ma poate da in judecata pt a obtine o hot ce tine loc de contract? si daca obtine hot si eu tot nu am baniii...imi poate executa bunurile

se practica sa oblige constructorul cumparatorul prin instanta?