avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de ipoteca mobiliara -executare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de ipoteca mobiliara -executare

Buna ziua !

Am inregistrat la arhiva electronica un contract de ipoteca mobiliara pentru recolta ce urmeaza a fi culeasa in toamna ( identificata prin cultura -grau porumb...suprafata cultivata, zona, tarlaua..... . Scadenta sumei garantate e la sf anului.

Daca in toamna debitorul ipotecar culege recolta, o valorifica dar nu achita datoria catre noi (pt ca datoria nu e scadenta inca ). La sfarsitul anului (la scadenta ) nu achita suma. Vreau sa execut contractul de gaj ....recolta nu mai e ....cum se poate proceda?

Cel mai recent răspuns: mirelamaria , utilizator 12:22, 24 Iunie 2015
Se poate incheia in momentul recoltarii un proces verbal in care sa se precizeze exact cantitatea ( ex 60 tone grau) si unde se depoziteaza si gajul sa treaca asupra cantitatii respective ce va fi individualizata ... iar la sf anului sa se execute gajul pe respectiva cantitate ....In cazul acesta cum se face inregistrare ala Arhiva electronica ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin liviana2001 liviana2001 Buna ziua, as dori un sfat in urmatoarea situatie: am incheiat un contract de vanzare cumparare cereale (grau) in decembrie 2014 cu plata in avans pentru 50 ... (vezi toată discuția)
Ipoteca mobiliara anjinsan anjinsan Buna Ziua, O creditor infiinteaza un sechestru asupra unor bunuri mobile ale unui debitor si inregistreaza acest sechestru in arhiva electronica de garantii ... (vezi toată discuția)
Procedura executare mobiliara respectiv executarea unei ipoteci mobiliare AVOCAT  NARTEA STEFAN  RECHTSANWALT  LAWYER AVOCAT NARTEA STEFAN RECHTSANWALT LAWYER buna ziua, am avut experiente in executare imobiliara si mobiliara in baza vechiului cod, dar poate cineva sa ma ajute si sa imi explice care sunt pasii cand ... (vezi toată discuția)