avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită procedura executare mobiliara respectiv executarea ...
Discuție deschisă în Executare silită

procedura executare mobiliara respectiv executarea unei ipoteci mobiliare

buna ziua, am avut experiente in executare imobiliara si mobiliara in baza vechiului cod, dar poate cineva sa ma ajute si sa imi explice care sunt pasii cand doresc sa execut un contract de ipoteca mobiliara inscris in Arhiva Electronica de Garantii Mobiliare asupra unui bun mobil ex. autoturism (mentionez ca detin si cartea masinii - aceasta a fost preluata odata cu semnarea contractului de garantie).
multumesc
Apelati la un executor judecatoresc care, dupa obtinerea incuviintarii executarii, va soma debitorul cu termen de o zi, apoi va institui sechestru asupra bunului mobil si il va valorifica prin vanzare la licitatie publica.
Domnule Alimanescu, recititi mesajul. Este vorba de executare pe Legea 99/1999, Titlul VI, Garantii reale mobiliare, sau noul cod civil, dupa caz. E cam alta mancare de peste.

D-le avocat, contractul s-a semnat inainte sau dupa 01.10.2011?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2012
ContSters214341, utilizator
Multumes,

contractul s-a semnat inainte de 10 2011, dar ma intereseaza si pentru situatii viitoare,
multumesc
Acum se aplica noul Cod Civil, exista acolo vechile prevederi din legea 99/1999
am inteles multumesc, de la text de lege la practica m-ar fi ajutat detalierea unui caz practic: executarea unui contract de ipoteca mobiliara pe legea 99 si noul cod civil separat in care de exemplus s-a dat un avans pe baza unui contract de gaj garantat cu 2 utilaje si debitorul refuza sa mai achita ratele/ execute obligatia lunara angajata in schimbul avansului primit. ... multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipoteca mobiliarã criss15 criss15 Buna seara! Art.2343 din N.C.civ prevede ca ipoteca este un drept real asupra bunurilor mobile si imobile. Intrebarea mea este care mai e diferenta dintre ... (vezi toată discuția)
Ipoteca mobiliara anjinsan anjinsan Buna Ziua, O creditor infiinteaza un sechestru asupra unor bunuri mobile ale unui debitor si inregistreaza acest sechestru in arhiva electronica de garantii ... (vezi toată discuția)
Rendez-vous juridic cu noul cod civil. garanþiile ºi tot restul ContSters77883 ContSters77883 După ce am terminat contractele, am luat un avânt mare să termin cât mai curând lectura, şi să citesc în totalitate noul Cod Civil. În acest sens, am ... (vezi toată discuția)