La sfatul secretarei executorului am înteles ca cel mai indicat ar fi sa-mi insusesc terenul.Cui m.as putea adresa pt a rezolva situatia?
Va multumesc anticipat!
Buna ziua!V-as ruga sa-mi comunicati ,care este procedura de urmat,dat fiind ca în luna iunie 2011 am dat 4800 euro împrumut unei cunostinte,iar termenul de restituire a fost la începutul lunii decembrie.A garantat acest împrumut cu un teren în calitate de mandatara ;proprietara fiind mama acesteia,instituindu-se ipoteca de rang I si interdictie de înstrainare.Precizez ca dupa o sentinta judecatoreasca în favoarea mea si trecerea la executare a debitoarei,în data de 23.02.2014 aceasta a decedat.Ce pasi am de urmat pentru a intra în posesia terenului ca proprietar de drept(a-l trece pe numele meu)?
Buna seara!V-as ruga sa-mi comunicati cum as putea sa-mi recuperez banii,care este procedura de urmat,dat fiind ca în luna iunie am dat 4800 euro împrumut unei cunostinte,iar termenul de restituire a fost la începutul lunii decembrie.A garantat acest împrumut cu un teren în calitate de mandatara ;proprietara fiind mama acesteia.Precizez ca am discutat cu persoana si mi-a confirmat ca nu are posibilitatea sa-mi returneze banii.Deasemeni valoarea terenului cu care a garantat??? este mai mica decît suma pe care i-am împrumutat-o.
Va rog frumos,se poate sa-mi comunicati ce anume motive ar putea fi invocate în solicitarea nulitatii absolute?Pîna la urma se poate sau nu sa ceara revocarea donatiei?
Multumesc pt amabilitatea de a-mi raspunde si la o ultima chestiune!Copiii nu pot cere revocarea donatiei facuta de tatal lor?În act se specifica''garantam pe donatara împotriva oricarei evictiuni totale sau partiale cf.art.828cod civil.
Da am facut act de donatie la notar.Specific ca nu am nici un grad de rudenie cu respectivii donatori si mai nou am auzit de la vecini ca ar dori o revocare a donatiei.
Printre altele as vrea sa rafac cladirea(mai exact o extindere si o renovare)si n-as vrea la final sa am parte de surprize neplacute.Va multumesc!
Buna ziua!În 1997 am cumparat o casa si terenul aferent acestuia.La sfatul notarei am facut act de donatie datorita faptului ca eram casatorita cu un cetatean strain si aveam domiciliul în strainatate.Am facut si o chitanta de mîna prin care se specifica ca am dat suma de...persoanelor ce mi-au donat ,în speta mama si fiu mostenitorii de drept dupa defunctul sot respectiv tata.V-as ruga sa-mi spune-ti daca pot îndrepta aceasta prostie#-o,si ce procedeu ar fi de urmat?
Buna seara!Am buletin românesc si actualmente domiciliez în Romaia,dar am facut prostia si le-am spus adevarul!Luni îmi vor elibera o adeverinta ca pot circula si pe baza careia,cu prima ocazie cînd voi merge în Elvetia,voi cere preschimbarea,ceeace nu cred ca se va întîmpla.:sorry:Mai m-au trimis în Romania pentru preschimbare si înainte. Asa ca??..voi reveni cu miloaga tot pe aici.Oricum va multumesc pentru informatii si va doresc numai bine!