avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Debitoare decedata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Debitoare decedata

Buna ziua!V-as ruga sa-mi comunicati ,care este procedura de urmat,dat fiind ca în luna iunie 2011 am dat 4800 euro împrumut unei cunostinte,iar termenul de restituire a fost la începutul lunii decembrie.A garantat acest împrumut cu un teren în calitate de mandatara ;proprietara fiind mama acesteia,instituindu-se ipoteca de rang I si interdictie de înstrainare.Precizez ca dupa o sentinta judecatoreasca în favoarea mea si trecerea la executare a debitoarei,în data de 23.02.2014 aceasta a decedat.Ce pasi am de urmat pentru a intra în posesia terenului ca proprietar de drept(a-l trece pe numele meu)?
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 07:46, 25 Aprilie 2015
Se continua procedura cu mostenitorii decedatei.
Trebuie notificati moștenitorii in cadrul dosarului de executare. Dupa termeenul de 8 zile de la notificare se poate trece la continuarea executarii silite. Acestia vor putea fi executati doar daca au acceptat mostenirea, nu numai activul ci si pasivul.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2015
Cabinet de Avocat Todorese Doina, Avocat
La sfatul secretarei executorului am înteles ca cel mai indicat ar fi sa-mi insusesc terenul.Cui m.as putea adresa pt a rezolva situatia?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2015
Rafaga, utilizator
elladomi a scris:

Acestia vor putea fi executati doar daca au acceptat mostenirea, nu numai activul ci si pasivul.

Fiind vorba de o creanță garantată printr-o ipotecă imobiliară, nu are importanță acceptarea moștenirii. Creditorul poate urmării bunul indiferent cine este proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de împrumut cu garantie imobiliara instituit cu ipoteca de rang 1 si interdictie de înstrainare Rafaga Rafaga Buna seara!V-as ruga sa-mi comunicati cum as putea sa-mi recuperez banii,care este procedura de urmat,dat fiind ca în luna iunie am dat 4800 euro împrumut ... (vezi toată discuția)
Mostenirea roxicutza86 roxicutza86 buna ziua.tatal mea a decedat acum 2 luni,iar in urma decesului a lasat 2 credite la o societate nebancara< unul e card de credit,iar celalalt e card de ... (vezi toată discuția)
Succesiune apartament ipotecat lcaval lcaval Buna ziua. Am un imprumut bancar cu ipoteca, garantat cu un apartament apartinand parintilor. In cazul decesului unuia dintre parinti, ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)