avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune apartament ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune apartament ipotecat

Buna ziua.
Am un imprumut bancar cu ipoteca, garantat cu un apartament apartinand parintilor. In cazul decesului unuia dintre parinti, ce se intampla cu ipoteca? Mai am un frate, iar ca proprietari ai apartamentului ipotecat sunt trecuti ambii parinti.
Cu respect.
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 06:49, 4 Ianuarie 2013
Pe cine e imprumutul ? parinti ori dvs. ?
Dar nu vreti sa platiti imprumutul ?
Deci ipoteca e inscrisa pe imobilul parintilor dar depinde ce fel de contract de ipoteca este, daca e pentru contractul dvs. fratele poate cere ca, cota lui sa fie fara sarcini, iar cota dvs. din apartament sa preia toata sarcina conform acelui contract de ipoteca. Depinde ce spune acel contract si cat cunoaste si vrea sa se apere fratele dvs.
Regula e ca in masa succesorala intra atat activul cat si pasivul.In cazul unei succesiuni, in locul celui decedat vor veni mostenitorii care accepta in termen succesiunea,dvs. si fratele.
Imprumutul este pe numele meu cu sotul garant. Vreau sa platesc imprumutul. Ideea era daca prin succesiune, fratele poate cere sa fie scoasa de sub ipoteca cota lui, ceea ce ar implica, probabil, aducerea altor garantii, sau nu poate face acest lucru pana la termenul cand apartamentul iese de sub ipoteca.
Nu se poate ca fratele sa faca asa ceva. daca accepta mostenirea va prelua in limita activului succesoral si pasivul acesteia. Ipoteca este pentru intreg imobil.
Contractul de imprumut nu produce nici un fel de efecte între moștenitor și bancă. Aceștia sunt terți în raport cu acel contract. Deci nici moștenitorul nu poate face nimic în legătură cu acea ipotecă, dar nici banca nu-l poate impiedica pe moștenitor să-și exercite dreptul de proprietate asupra apartamentului ipotecat.

Ipoteca fiind o garanție imobiliară, are legătură doar cu apartamentul, indiferent cine este proprietar. Apartamentul poate trece succesiv la mai mulți proprietari fără ca ipoteca băncii să se modifice cumva.

Deci, indiferent cine devine proprietar al acelui apartament și indiferent în ce cote, dacă nu vă plătiți ratele, banca va putea să execute garanția, adică apartamentul, chiar și în situația în care D-voastră nu mai sunteți deloc proprietar pe acel apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament sub ipoteca- vanzare, donatie marx36 marx36 Buna ziua! Am un imprumut bancar cu garantie imobiliara, un apartament pe numele parintilor mei . (mama a decedat de curand, daca ar avea vreo importanta in ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii unei persoane decedate care era coplatitor la un credit djpedros djpedros Buna ziua, Mama mea a decedat anul trecut si dorim sa facem dezbaterea succesiunii. Ea era si coplatitor la un credit de nevoi personale cu ipoteca ... (vezi toată discuția)
Imprumut acordat ilegal! monicaandreea monicaandreea Buna ziua! Suntem 3frati, din care unul minor. Detinem impruna un apartament, lasat mostenire de parinti. Unul din frati, a luat un imprumut de la Idea Bank, ... (vezi toată discuția)