Buna ziua!În 1997 am cumparat o casa si terenul aferent acestuia.La sfatul notarei am facut act de donatie datorita faptului ca eram casatorita cu un cetatean strain si aveam domiciliul în strainatate.Am facut si o chitanta de mîna prin care se specifica ca am dat suma de...persoanelor ce mi-au donat ,în speta mama si fiu mostenitorii de drept dupa defunctul sot respectiv tata.V-as ruga sa-mi spune-ti daca pot îndrepta aceasta prostie#-o,si ce procedeu ar fi de urmat?
Sa o indreptati in ce sens? Ati facut contract de donatie la notar? Daca da, nu-l puteti anula, sunteti proprietara imobilului, unde e problema? Oricum, daca ati fi cumparat, sotul devenea coproprietar cu dvs. doar asupra constructiei (fiind cetatean strain, dobandea doar dreptul de superficie asupra terenului).
Da am facut act de donatie la notar.Specific ca nu am nici un grad de rudenie cu respectivii donatori si mai nou am auzit de la vecini ca ar dori o revocare a donatiei.
Printre altele as vrea sa rafac cladirea(mai exact o extindere si o renovare)si n-as vrea la final sa am parte de surprize neplacute.Va multumesc!
Donatia nu se poate revoca decat in cazul in care cuprinde vreo clauza si dvs. nu ati respectat-o, dar daca este donatie simpla nu o vor putea revoca. Refaceti cladirea, dispuneti cum doriti de proprietatea dvs.
Multumesc pt amabilitatea de a-mi raspunde si la o ultima chestiune!Copiii nu pot cere revocarea donatiei facuta de tatal lor?În act se specifica''garantam pe donatara împotriva oricarei evictiuni totale sau partiale cf.art.828cod civil.
s-a prescris dreptul la actiune prvind promovarea unei actiuni de revocare a actului de donatie.doar daca sunt motive pt a solicita constatarea nulitatii absolute a actului de donatie.
Act de donatie.
mari-d
Un act de donatie poate fi anulat oricand (de catre donator) sau se anuleaza doar daca sunt trecute anumite clauze in momentul semnarii actului de donatie? (vezi toată discuția)