avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de donatie fals
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de donatie fals

Buna ziua!În 1997 am cumparat o casa si terenul aferent acestuia.La sfatul notarei am facut act de donatie datorita faptului ca eram casatorita cu un cetatean strain si aveam domiciliul în strainatate.Am facut si o chitanta de mîna prin care se specifica ca am dat suma de...persoanelor ce mi-au donat ,în speta mama si fiu mostenitorii de drept dupa defunctul sot respectiv tata.V-as ruga sa-mi spune-ti daca pot îndrepta aceasta prostie#-o,si ce procedeu ar fi de urmat?
Cel mai recent răspuns: Rafaga , utilizator 15:27, 25 Iunie 2011
Va rog frumos sa-mi dati mai multe lamuriri referitoare la prescriptie si la eventualele motive de solicitarea nulitatii absolute.Multumesc!
athe a scris:

s-a prescris dreptul

Poate ...stangul! X-(

Donatorii sunt mama si fiul (= vii si inca neingropati).
Iar actiunea in reductiunea liberalitatii excesive (daca va fi cazul) se prescrie in trei ani de la data MORTII donatorului.
Va rog frumos,se poate sa-mi comunicati ce anume motive ar putea fi invocate în solicitarea nulitatii absolute?Pîna la urma se poate sau nu sa ceara revocarea donatiei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie supermoni supermoni daca un act de donatie poate fi atacat in justitie si de catre cine (vezi toată discuția)
Contract de donatie Avocat Irina Carmen Cristea Avocat Irina Carmen Cristea cum pot sa anulez un contract de donatie , incheiat si autentificat la notariat? in septembrie anul trecut s-a incheiat un contract de donatie privind un teren ... (vezi toată discuția)
Act de donatie. mari-d mari-d Un act de donatie poate fi anulat oricand (de catre donator) sau se anuleaza doar daca sunt trecute anumite clauze in momentul semnarii actului de donatie? (vezi toată discuția)