Mentionez ca perioada lucrata in sistemul civil este inainte de pensionare militara la 55 de ani pentru limita de varsta in 2010, ori art 134 alin (2) si (3) din HG 257/2011 prevede recalcularea pentru stagiile lucrate dupa iesirea lla pensie.
As dori sa stiu daca si situatia mea se poate incadra la celasi articol sau la altul. Daca am dreptul sa cer recalcularea sau numai dupa implinirea varstei de 65 de ani?
M-am pensionat in anul 2010, nascut in 12.03.1955.
Nu am pensie din sisitemul public de pensie.
Am lucrat in sistemul civul de la data trecerii in rezerva 1990 pana la data pensionarii militare pentru limita de varsta in anul 2010
Buna ziua,
Am trecut in rezerva la cerere inainte de varsta 55 ani(varsta de pensionare militari). La implinirea varstei de 55 ani am depus dosarul de pensie militara si indeplinind conditiile m-am pensionat.
Calculul pensie s-a facut strict dupa anii de militar activ-la recalculare dupa noua lege s-a luat in calcul aceeasi ani de activitate.
Perioada in care am lucrat inainte de pensionare intre anii 1990-2010 nu mi s-a luat in calcul la recalculare.
As dorii sa stiu ce trebuie sa fac si daca ma incadrez in aceleasi conditii de recalculare ca si militarii care au lucrat dupa iesirea la pensie.
Va multumesc
Marian
As dori sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare:
O persoana fizica care cumpara din magazin virtual trebuie neaparat incasat cu factura si bon fiscal sau este legal cu factura si chitanta; unde se specifica acest lucru
Multumesc
Azi am intrat in randul celor care au vrut sa isi rezilieze contractul de telefonie mobile din reteaua Orange si am fost refuzat sau mai bine zis daca platesc contravaloarea abonamentului lunar ramas pentru perioada de abonare adica 14 luni(contractul fiind de 24 de luni delfin 8).
Mentionez ca nu am beneficiat de nici un telefon la promotie
Mi sa spus de operatoare ca legea nu se refera si la abonamentul lunar ci numai la taxele fixe.
Ce credeti ca este de facut
Va multumesc
Marian