avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate leru diana

Activitate leru diana

cunosc o persoana care lucreaza la o sala de jocuri ca si casier, a fost inselat cu bani de catre un client cam de 1500 de euro, angajatul a declarat in scris ca a bagat bani pe datorie ,a platit pana in momentul asta jumate din suma daca ar vrea sa demisioneze poate sau nu? daca angajatorul il actioneaza in judecata poate risca sa plateasca o suma mai mare sau restull de bani care ii mai are de platit?

si as dori sa mai aflu daca ar putea cumva sa recupereze banii de la persoana aceea nu este nici o lege care sa prevada lucrul asta? doar prin lege banuiesc ca poate face lucrul asta..altfel nu ca e persoana influenta aici in oras influenta in sensul nu cu relatii ci cu alte porcarii...

clientul inca joaca la aparatele acelea,daca castiga o suma mai mare ar putea angajatul sa ii opreasca banii fara sa ii ceara permisiunea sau il poate actiona si el in judecata? va multumesc!
cum pot afla daca firma pe care vrea sa ma treaca admin este platitoare sau neplatitoare de tva...in afara de registrul comertului...se poate afla din facturi sau din certificate ...din ce ?...am auzit atatea pareri...#-o
Discuție sc sau pfa?
e a 2 a oara cand deschid subiectul acesta...sunt intr-o mare dilema.lucrez la un salon de infrumusetare ca angajat , sefa mea va pleca in strainatate si a vrut sa inchida toate punctele de lucru de pe firma ei(2 magazine second hand pe care le-a deschis in urma cu 3 luni si salonul)dar noi i-am propus sa ne de-a scaunele in chirie si a acceptat...dar de aici incep marile batai de cap...ca sa iti faci un pfa te ajunge in jur de 15 mil (vechi) cu tot cu casa de marcat , si o sc cam 9 mil (casa de marcat ar fi dispusa sa ne-o lase).initial a vrut sa ne treaca pe mine si colega mea admin cu drept de semnatura amandoua pe actuala firma dar am inteles ca dureaza cam 2 luni , iar noi nu avem timp decat o luna.daca ne-am face o firma am avea contabil...nu stim ce varianta sa alegem si care ar fi mai convenabila si cu care am iesi mai bine noi in toate punctele de vedere ca pfa sau sc...acum nu stiu daca se poate face cevo daca exista cevade genu pfa dar sa fie 2 persoane si sa ne trebuiasca decat o casa de marcat..grad de rudenie nu avem sa facem af..ce ma sfatuiti?
:(
Da...inteleg.nu este vorba te contabil pentru ca am avea ideea este si cel mai important lucru care vreau sa mi-l lamuresc ca e mai sfant o firma noua decat sa o preluam pe a ei..la cate se intampla in ziua de azi nu poti sti in ce te bagi...sincer nu stiu ce sa fac si daca merita eu am 20 de ani si lucrez cam de un an aproape..si banuiesc ca si daca am face PFA tot controale ar fi ca noi tot am face un contract de comodare intre noi si proprietarul apartamentului(pentru ca salonul este la parterul unui bloc) sincer nu as vrea sa ma leg la cap daca nu ma doare..dar totusi ma gandesc ca poate imi va merge bine si merita sa incerc ...firma va fi verificata de un contabil in cateva zile ...eu vreau coturi mai putine ca nu dispun de foarte multi bani la ora actuala...am inteles ca un pfa cu tot cu casa de marcat ajunge cam la 12 milioane...iar sa infiintam o noua firma cam 8 mil (pentruu ca ne lasa si casa de marcat) deci 4 mil eu si patru colega...oricum daca mai am nelamuriri voi mai pune intrebari.va multumesc frumos pentru raspuns si pentru promptitudinea cu care a-ti raspuns
buna ziua, pot sa spun din prima ca nu ma pricep deloc la afaceri, legi, contabilitatea unei firme etc.Am mai multe nelamuriri pe care sper sa le spulber cu ajutorul vostru.Lucrez ca angajata, drept coafeza.Sefa mea pleaca din tara si vrea sa de-a scaunele in chirie,suntem 2 fete,ideea este ca avem o dilema, de fapt mai multe,ca sa ne deschidem PFA ne costa destul de mult si trebuie sa avem case de marcat amandoua....si a venit cu propunerea sefa noastra sa schimbe administratorul si sa ne puna pe noi firma dupa spusele ei fiin cu datoriile platite la stat,nu stim inca daca e firma platitoare de tva..si noi sa preluam conducerea sa ne vinda firma cu o suma infima sa devenim proprietare.fiirma este situata in apartamentul pe care ea la cumparat cu bani imprumutati din banca...ideea e ca aici vreau sa ajung: sa ne treaca pe firma ei adimin sau sa ne infiintam noi alta firma ca asa e cel mai sfant.ea pe firma asta avand si 2 magazine de second hand pe care la va inchide.nuu stiu cat a-ti inte-les,-dar sper sa ma- puteti lamuri cat de cat.multumesc