avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA firma platitoare si firma neplatitoare de tva cum pot ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

firma platitoare si firma neplatitoare de tva cum pot afla?

cum pot afla daca firma pe care vrea sa ma treaca admin este platitoare sau neplatitoare de tva...in afara de registrul comertului...se poate afla din facturi sau din certificate ...din ce ?...am auzit atatea pareri...#-o
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 21:44, 30 Septembrie 2010
Aici
[ link extern ]

Alberto Kurtyan
pe site-ul ministerului de finante:

[ link extern ]
introduceti nume si judet

sau
[ link extern ]
si introduceti CUI-ul

daca firma este platitoare de TVA apare data inregistrarii ca platitor de TVA
Facturile emise de societatea respectiva nu au (nu trebuie sa aiba) "rubrica" de TVA - sau e "inscriptionat "TVA 0% )
In plus, trebuie sa existe un "certificat" in care scrie...
Apoi, la "cod unic de inregistrare" (C.U.I ) este trecut indicativul RO pt platitorii de TVA.
Ultima modificare: Joi, 30 Septembrie 2010
trope_doi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

C.i.f c.u.i. programatorcalumea programatorcalumea Am o microîntreprindere care are clienți și în românia și în străinătate. Pe lângă asta sunt și neplătitor de TVA. Am o ... (vezi toată discuția)
Obligatie cf pe bon daca nu sunt platitor tva? Bogo4us Bogo4us Buna ziua, Am un SRL neinregistrat ca platitor de TVA si doresc sa stiu daca sunt obligat sa inregistrez in contabilitate doar BF care au CF mentionat (ex. ... (vezi toată discuția)
Care este numarul vat? costinionut costinionut Buna ziua, Vreau sa cumpar echipament de pe un site din Anglia si imi cere VAT-ul. Eu am un PFA neplatitor de TVA dar tatal meu are un S.R.L. si ... (vezi toată discuția)