avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Care este numarul VAT?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Care este numarul VAT?

Buna ziua,

Vreau sa cumpar echipament de pe un site din Anglia si imi cere VAT-ul.

Eu am un PFA neplatitor de TVA dar tatal meu are un S.R.L. si plateste TVA.

Mi-a dat numarul asta : RO137XXXXX (nu stiu daca am voie sa-l dau pe tot din aceasta cauza am scris "X")

Ce trebuie sa fac pentru ca pe site-ul din Anglia spune ca-i invalid si daca incerc si aici : [ link extern ] .

Este acesta VAT-ul si daca da cum pot sa-l validez ?
Trebuie sa fiti inscris in registrul operatorilor intra-comunitari - indiferent daca sunteti sau nu platitor de TVA.
normal ca e invalid. VAT nomber e codul tau de TVA in speta de multe ori e CUI. il poti da chiar si CUI tau. daca nu-l dai e invalid. nicaieri nu exista cu XXXX.
Cred ca acel XXXX se refera la un exemplu totusi!!!!
Numai firmele care sunt inregistrate in ROI pot avea un EU VAT Number (numar de TVA UE) ce poate fi verificat in VIES si utilizat pentru achizitii intra-comunitare.
Daca aveti o firma platoare de TVA - trebuie numai sa inregistrati si puteti folosi CUI-ul firmei, cel de forma RO urmat de niste cifre (am evitat sa pun XXX ca nu mai inducem in eroare colegii avocati)
Daca aveti o firma neplatitoare de TVA - trebuie sa va inregistrati si pe langul CIF-ul firmei neplatitoare de TVA, o sa primiti un certificat de inregistrare pentru un nou CUI de forma RO + cifre, care este utilizat numai in cadrul achizitiilor intra-comunitare. Pentru facturile emise catre firme din Romania, folositi CIF-ul de neplatitor de TVA.
Oricum de inregistrarea in VIES nu scapati ....
Va multumesc foarte mult pentru promptitudine si informatii .

Am inteles ce trebuie sa fac.

O zi minunata !
Daca vreti sa verificati un cod VAT, atunci accesati site-ul [ link extern ] .

Alte discuții în legătură

Factura emisa fara tva catre o societate care nu apare in vies gea1974 gea1974 Buna, Am o problema la care nu am reusit sa gasesc nicaieri raspunsul, stiu, legislatia e clara din acest punct de vedere dar ma intrebam daca cineva a mai ... (vezi toată discuția)
Firma impozit pe venit inscrisa in roi Tomas_C Tomas_C Buna ziua, am o firma de web design neplatitoare de TVA in Romania si cu data de 1 octombrie m-am inscris in ROI si am primit CIF valabil pt VIES. ... (vezi toată discuția)
Srl neplatitor de tva, inscris in roi presteaza servicii informatice ralle ralle Buna ziua, Situatia de fapt: Avem un SRL pt servicii informatice - microintreprindere, neplatitor de TVA. Recent ne-am inscris in ROI cf. art 153^1 (in ... (vezi toată discuția)