avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Firma impozit pe venit inscrisa in ROI
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Firma impozit pe venit inscrisa in ROI

Buna ziua, am o firma de web design neplatitoare de TVA in Romania si cu data de 1 octombrie m-am inscris in ROI si am primit CIF valabil pt VIES. Inscriindu-ma pe site-urile de freelanceri pot presta servicii catre persoane/firme din SUA si CANADA la care sa le facturez cu TVA-ul valabil din inscrierea in ROI?
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 14:09, 4 Octombrie 2013
Pentru exportul de servicii, cum este cazul dvs., nu se aplica TVA. Veti aplica TVA doar pentru serviciile prestate catre persoane din Romania.
Buna ziua, multumesc pt raspuns, nedumerirea mea este ca nu sunt platitor de TVA in Romania.
Cand vi sa eliberat Certificatul de platitor de TVA sa inscris mentiunea RO inaitea CUI asta inseamna ca orice operatiune pe care o desfasurati la intern la baza de calcul se va aplica cota de TVA, operatiune externa in UE se va efectua inregistrarea de scutit de TVA daca celui care ai desfasurati operatiunea este platitor de TVA daca nu operatiunea cuprinde la baza de calcul si cota de TVA aferenta iar pentru NONUE orice operatiune care inseamna livrare este scutita de TVA indiferent daca operatiunea se adreseaza catre platitor sau nu de TVA.
Nu exista platitor de VIES acesta este un program de evidenta a operatiunilor care cuprind scutiri de TVA pentru operatiuni de livrare intracomunitar pentru bunuri /servicii scutite prevazute in codul fiscal pentru romania sau pentru livrarea de bunuri/servicii in tarile NONUE, taxarea inversa de TVA la operatiuni de achizitii intracomunitare din UE, astfel ca dvs aveti calitatea de platitor de TVA si obligatia de a calcula la baza contravalori bunurilor/serviciilor TVA in functie de destinatia marfii/serviciului, sau de clientul dvs in tara in care desfasoara acesta operatiuni economice asa dar sunteti platitor de TVA in Romania.
Aveti obligatia de a depune lunar deconturile de TVA precum si declaratiile speciale , iar daca la sfarsitul anului nu indepliniti CA vi se va suspenda calitatea de platitor de TVA din oficiu.
Dvs.nu sunteti platitor de tva. in Romania.
V-ati inregistrat cu cod de tva doar pentru achizitii/prestari intracomunitare.
Facturile de prestari intracomunitare le emiteti avand grija sa mentionati codul de tva primit si sa aveti din partea partenerilor un cod valabil de tva.Pe Vies faceti verificarea partenerilor.
La rubrica tva a facturii veti inscrie mentiunea \"neimpozabil in Romania\"
Veti depune D 301.
NU depuneti D 300.
La prestarile de servicii non UE veti emite facturi fara tva.
La facturile emise pentru o soc.romana NU emiteti facturi cu tva.

@plopianu
"Cand vi sa eliberat Certificatul de platitor de TVA sa inscris mentiunea RO inaitea CUI asta inseamna ca orice operatiune pe care o desfasurati la intern la baza de calcul se va aplica cota de TVA"-despre ce cota de tva la intern vorbim?-firma este neplatitoare de tva!


Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2013
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl neplatitor de tva, inscris in roi presteaza servicii informatice ralle ralle Buna ziua, Situatia de fapt: Avem un SRL pt servicii informatice - microintreprindere, neplatitor de TVA. Recent ne-am inscris in ROI cf. art 153^1 (in ... (vezi toată discuția)
Pfa inregistrare in roi? flintes flintes Buna ziua ! In legatura cu inregistrarea mea ca PFA neplatitor de TVA in ROI mi sa raspuns. Pentru a desfasura o activitate in UE trebuie sa ma inscriu in ROI ... (vezi toată discuția)
Factura emisa fara tva catre o societate care nu apare in vies gea1974 gea1974 Buna, Am o problema la care nu am reusit sa gasesc nicaieri raspunsul, stiu, legislatia e clara din acest punct de vedere dar ma intrebam daca cineva a mai ... (vezi toată discuția)