avand in vedere ca termenul de depunere al formularului 212 este 15 iulie 2018 iar termenul de plata este decembrie 2018, ce se intampla in aceasta perioada daca ai nevoie de dovada platii CASS pentru internare in spital?
SF sau nu, chiar asa scrie in contract. Tocmai asta mi s-a parut si mie aberant.
Atentie, cititi cu atentie ce am scris: nu este egala cu dobanda de referinta ci este diferenta dintre mediile pe trei luni din perioada t si perioada t-1.
Din pacate am fost la banca iar "duduia" de la ghiseu a fost deosebit de acra, spunand ca nu stie cat e EURIBOR, ca nu are dreptul de a cauta pe Internet acest lucru si ca sa ma duc acasa sa calculez singur.
Am primit de curand o scrisoare cu schimbarile survenite la nivelul contractului de credit pe care il am la Bancpost, unde se specifica faptul ca dobanda va fi calculata ca D = S x 30/360 x RD%, unde S = soldul, n = numarul de zile, iar variatia RD = media EURIBOR la 3 luni in momentul t - media EURIBOR la 3 luni in momentul t-1, unde momentul t si t-1 sunt perioadele de calcul intrate in calcul.
Avand in vedere ca in OUG, art 37 paragraful a) este specificat ca "dobânda va fi raportată la fluctuaţiile indicilor de referinţă EURIBOR/ROBOR/LIBOR/rata dobânzii de referinţă a BNR, în funcţie de valuta creditului, la care creditorul poate adăuga o anumită marjă, fixă pe toată durata derulării contractului", poate fi considerat legal acest mod de calcul, ca fiind o fluctuatie, sau e obligatoriu sa fie de tipul EURIBOR + x%?
Dupa calculele mele e posibil ca acest mod de calcul sa imi creasca procentul actual de dobanda cu pana la 8%.
Ce se intampla daca media EURIBOR la 3 luni la momentul t este mai mica decat media EURIBOR la 3 luni in momentul t - 1 si variatia RD devine negativa?