Poate fi prelungit un contract de achiziție publică de servicii (măsurători cadastrale), încheiat pentru o perioadă de 2 ani, cu precizarea că nu se dorește modificarea prețului contractului şi nici alte clauze, ci doar termenul de execuție. Menționez că acest contract are deja o prelungire de 2 ani. Contractul nu intra sub incidenta art. 6 din H.G. nr. 925/2006.
rog dacă pă poate clarifica cineva cu următoarea chestiune:
Dacă documentele ce se emit trebuie semnate şi pentru "întocmit"... pe lângă semnăturile reprezentanţilor legali ai autorităţii/instituţiei.
Mă refer în special la acele documente care sunt complexe şi mprimea lor cuprinde mai multe pagini... întrucât în astfel de situaţii riscul producerii unor erori materiale este mărit (în speţă, un contract de achiziţii publice).
Rog dacă se poate un răspuns argumentat, cu citare/recomandare de autori de specialitate, dacă se poate un temei legal, deşi nu cred că există un astfel de act normativ, care să reglementeze necesitatea acestei cerinţe (pentru toate documentele emise de o instituţie).
totuşi am nevoie sa stiu pe viitor.................... in ce act normativ este reglementata procedura de constatare la fata locului de catre organele de politie in situatii similare celei pe care am expus-o... multumesc
Mai intai doresc să multumesc tuturor celor care au participat la discutie. Pt. mine contează, deoarece aşa îmi formez o imagine de ansamblu mai completă (si pe cat posibil intemeiată pe lege).
Concret este vorba de porcii unui vecin proprietar, care au intrat pe terenul meu -proprietate, unde au produs stricăciuni, respectiv au râmat şi au tăvălit iarba pe care eu o foloseam pentru hrana animaelor personale.
Problemele mai spinoase le-am intâmpinat la nivelul unor lucrători din cadrul Politiei, care erau subiectivi în procedurile specifice de solutionare a petitiei, în sensul ca efectuase o constatare fără a fi citat, in urma careia am si fost apostrofat pe motiv ca totul ar fi in ordine şi reclamatia neintemeiata.
Totuşi sunt şi profesionişti în această institutie, pentru că au rupt din programul lor incărcart şi au procedat la efectuarea cercetării la fata locului cu anuntarea prealabila a partilor (desigur că in acest caz a fost necesara si prezenta mea in calitate de reclamant, deoarece trebuia sa indic locul producerii acestor necazuri pe proprietatea mea, dar şi pentru ca - doar la fata locului puteau fi calrificate si alte aspecte).
Mai trebuie să precizez ca situatia la care am facut referire la aceasta ora este solutionata, in sensul ca a fost retinuta existenta unor stricaciuni pe proprietatea mea, respectiv s-a constatat incalcarea legii nr. 61/1991 - r, iar persoanei reclamate urmeaza sa i se aplice din acesta cauza o santiune contraventionala, cu precizarea ca eu nu am si nu am avut de la bun inceput pretentii materiale (civile) in acest caz; in conditiile in care reclamatia am intemeiat-o de la bun inceput pe temeiul prevederilor legii nr. 61/1991 - r. şi nu am solicitat aplicarea unor sancţiuni de natura penala.
Aceasta intrebares-ar fi potrivit la o alta secţiune; dar am ales acesta modalitate pentru ca apreciez acest loc ca fiind mai frecvent vizitat de specialistii care cunosc cel mai bine respunsul.
concret:am formulat o reclamatie catre Politia din localitatea de domiciliu pentru o incălcare a Legii privind 61/1991, pentru sanctionarea faptelor de încălcarea unor norme de convietuire socială, a ordinii si linistii publice, republicată, referitor la nişte animale nesupravegheate care au produs stricaciuni pe un teren proprietate persoanla.
Doresc să stiu, dacă la constatarea la fata locului, ce o efectuează organele de politie, părţile (inclusiv eu ca reclamat) trebuie să fie citate/convocate (cu indicarea uni temei legal). Menţionez ca in cazul de fata, a avut loc o astfel de cercetare şi nu am fost citat, mai mult au fost reţinute nişte aspecte care nu au legatura cu adevarul şi care bineinteles dau castig de cauza paratilor care în mod evident sunt favorizati.
Aş dori sa mai stiu daca pesoana desemnata de politie pentru solutionarea cazului poate fi schimbata pentru considerentele aratate (rog si aici un temei legal)
Mulţumesc, în cazul sigiliilor m-am clarificat: prevederile art. 15 din Lg. 75/1994 şi HG 544/2003, reglementează această problemă.
Totuşi în cazul ştampilelor cu "Unitatea administrativ teritorială a oraşului (comunei)......" nu am găsit incă nici un act normativ.
Aş dori să ştiu dacă trebuie ştampilă "unitatea administrativ teritorială a localităţii (oraşului)...x...", sau "oraşul/ comuna X"
Deşi art. 21 din legea nr. 215/2001, privind administraţia publică locală - republicată prevede că doar unitatea administrativ teritorială are persoanlitate juridică, totuşi se foloseşte ştampilă şi sigiliul pentru "Consiliul Local" , sau ştampilă şi sigiliul cu "Primar" .
rog dacă se poate şi menţionarea temeiului legal... în cazul în care trebuie aceste ştampile ("unitatea administrativ teritorială a localităţii (oraşului)...x...", sau "oraşul/ comuna X")