avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Activitate liana-70

Activitate liana-70

Discuție taxa parcare
În Craiova, s-a votat în Consiliul Local o taxa de parcare, de o zi, o saptamâna, o lună şi pe an pentru toate masinile indiferent de judetul sau tara unde sunt inregistrate. Eu am masina cu nr. de Teleorman. Nu au anunţuri la nici o intrare în Craiova, s-a scris ceva în ziare, dar dacă vii o zi cu treburi în oraş nu citeşti presa.
Este legală şi poate fi aplicată de poliţia comunitară?
Dacă îmi pune amenda în parbriz unde trebuie să o plătesc?
Cum ajunge în bugetul primăriei dacă eu o plătesc în Alexandria?
Unitatea mea sponsorizează o echipă de fotbal.
Jucătorii au încheiat contract cu clubul respectiv. Lunar fiecare jucător primeşte 300 lei net. Care sunt contribuţiile ce trebuie plătite pentru fiecare jucător ca să le rămână în mână tot 300 lei?
Discuție despagubire rca
Într-o intersectie soţul meu avea cedeaza trecerea, a fost lovit din dreapta de un autoturism tip Skoda care avea stop. Asiguratorul Skodei este ASTRA Asigurari. Conform legii s-a încheiat constatul amiabil între cele două părti, după care ne-am deplasat la asiguratorul nostru SC Groupama unde s-a constatat culpa comună a celor doi şoferi implicaţi în eveniment.
Asiguratorul nostru Groupama a deschis dosar de daune pentru autoturismul Skoda şi din informatiile noastre l-a si despagubit cu jumatate din valoarea pagubelor pe acesta în termenul legal de 90 zile.
Ne-am deplasat apoi la sediul Astra Asigurari unde este asigurat celalalt autoturism implicat pentru a se deschide dosar de daune pentru autoturismul nostru Opel.
Aici (la multe insistenţe) ni s-a dechis dosar de daune si abia peste 4 luni si dupa ce am facut reclamatie la CSA – ne-au trimis numarul dosarului si faptul ca nu ne despagubesc deoarece consuidera ei suntem vinovati de accident.
Fiind pe constat amiabil, daca cele doua asigurari nu au stabilit aceeasi vinovati(solutie) ce pot face? In lege se spune ceva de mediere intre asigurari !
Eu si sotul am girat un credit pentru o firma in 2005. Acum banca ne-a blocat toate conturile inclusiv cele de salariu. Am actionat in judecata si probabil se va termina in citeva luni. Problema noastra este ca BRD unde am eu salariul a virat catre executor o treime si mi-a eliberat mie restul doar prima oara, iar acum nu mai vor si ma trimit la angajator sa imi opreasca ei o treime din salariu, apoi sa le trimita lor o adresa sa imi elibereze restul. Mentionez ca angajatorul meu nu are nici o adresa de executare, ci doar bancile. Le-am solicitat celor de la banca sa-mi elibereze ei doua treimi din salariu dar nu vor, spun ca este multa munca.La sotul meu la Raifaisen vor sa-i vireze tot salariul la executor daca nu aduce adeverinta de la acesta ca le da voie sa-i elibereze doua treimi din salariu. Ce putem face sa obtinem cele doua treimi din salariu pina se termina procesul