avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire rca

Într-o intersectie soţul meu avea cedeaza trecerea, a fost lovit din dreapta de un autoturism tip Skoda care avea stop. Asiguratorul Skodei este ASTRA Asigurari. Conform legii s-a încheiat constatul amiabil între cele două părti, după care ne-am deplasat la asiguratorul nostru SC Groupama unde s-a constatat culpa comună a celor doi şoferi implicaţi în eveniment.
Asiguratorul nostru Groupama a deschis dosar de daune pentru autoturismul Skoda şi din informatiile noastre l-a si despagubit cu jumatate din valoarea pagubelor pe acesta în termenul legal de 90 zile.
Ne-am deplasat apoi la sediul Astra Asigurari unde este asigurat celalalt autoturism implicat pentru a se deschide dosar de daune pentru autoturismul nostru Opel.
Aici (la multe insistenţe) ni s-a dechis dosar de daune si abia peste 4 luni si dupa ce am facut reclamatie la CSA – ne-au trimis numarul dosarului si faptul ca nu ne despagubesc deoarece consuidera ei suntem vinovati de accident.
Fiind pe constat amiabil, daca cele doua asigurari nu au stabilit aceeasi vinovati(solutie) ce pot face? In lege se spune ceva de mediere intre asigurari !
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 14:46, 18 Ianuarie 2011
Din cele relatate vinovatul este unul singur...si anume cel care v-a lovit din moment ce avea STOP .In acest caz dvs. va reparati masina pe RCA-ul vinovatului ...iat cel cu Skoda pe CASCO (daca are).Pe viitor va recomand sa apelati la un broker de asigurare care sa va consilieze in astfel de cazuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare adresa daman daman Buna seara. va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat in urmatoarea problema. in anul 2013 luna decembrie am avut un mic incident auto provocat de mine. pe scurt ... (vezi toată discuția)
Problema asigurare auto florin_dts florin_dts Va salut. Stiu ca sunt nenumarate topic-uri cu acest subiect, insa nu am reusit sa gasesc raspunsul pana acum. Ca multi altii, am si eu o problema cu cei de ... (vezi toată discuția)
Abuz astra lary_alexandra2 lary_alexandra2 In data de 16.12.2010 am fost implicat intr-un accident ( eu nefiind vinovat), celalalt conducator recunoscandu-si vina la politie mi s-a eliberat autorizatia ... (vezi toată discuția)