avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... problema asigurare auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

problema asigurare auto

Va salut.
Stiu ca sunt nenumarate topic-uri cu acest subiect, insa nu am reusit sa gasesc raspunsul pana acum.
Ca multi altii, am si eu o problema cu cei de la C.arpatica.
In data de 06.02.2011 conduceam autoturismul meu pe un drum judetean din Dambovita(eu sunt din Mehedinti) cand , o tanara femeie m-a lovit din spate cu autoturismul ei.
Initial a tipat la mine ca sunt de vina, dar nu am luat-o in seama, deoarece avea si semnul de incepator in geam, si am sunat la politie(SNUAU 112) .
A venit o echipa de politie, a constatat accidentul, a lamurit-o pe doamna/domnisoara ca vina ii apartine, dupa care am intocmit formularul de constatare amiabila. Politistul, in acest caz, nu a mai intocmit proces verbal .
Ne-am prezentat amandoi in cursul saptamanii la societatea de asigurari, unde am deschis dosarul de dauna.
Dupa aproximativ 10 zile, am primit urmatorul raspuns:
se respinge la plata cererea de despagubire intrucat:
-Avarile nu sunt complementare -Avarile sunt produse in alte conditii decat cele
descrise in dosarele de dauna


Ca urmare, am depus o cerere de reanaliza a dosarului, care a avut acelasi rezultat.
Am depus chiar si la CSA reclamatie, insa mi-au raspuns ca trebuie sa rezolv problema eu cu asiguratorul, ca ei nu se baga.

In urma accidentului, m-am ales cu portbagajul indoit, bara rupta, aripa stanga spate indoita, o tripla sparta si altele. Este vorba de un Opel Astra G, pe care l-am reparat deja cu banii mei (de fapt m-am imprumutat, fiind elev nu am nicio sursa de venit) .

Imi pare rau ca am scris atat de mult, probabil trebuia sa fiu mai scurt si la obiect, insa am nevoie de ajutor sa stiu ce as putea sa fac mai departe.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 01:08, 3 Aprilie 2011
in situatia data nu va mai ramane decat sa-i dati in judecata pe cei de la asigurari.
Daca societatea de asigurari nu va accepta devizul de reparatii sa va recuperati banii...va trebui sa ii actionati in instanta
Ca sa ajungeti in instanta va mai trebui sa chemati la conciliere asiguratorul RCA al vinovatului si sa ii puneti in vedere ca il veti actiona in instanta si ca vor plati si cheltuieli de judecata si penalizari de intarziere. Cautati-va un avocat specializat in daune din asigurari si declansati procesul impotriva acestor practici imorale. Va urez succes!
Chemati asiguratorul la conciliere si apoi actionati-l in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme firma de asigurare auto dia21 dia21 la inceputul anului am avut un accident intr-un sens giratoriu,am incheiat o constatare amiabila cu celalalt sofer in care eu eram \"victima\",iar ... (vezi toată discuția)
Chemat la conciliere directa de catre renault. florinbku florinbku Buna seara. In luna aprilie a anului 2011 am fost lovit in destul de tare in partea stanga spate de catre un autoturism dacia logan. eu eram tot cu un logan, ... (vezi toată discuția)
Bcr asigurari vienna insurance group nu vor sa ma despagubeasca augustin01 augustin01 Buna ziua, in data de 16.09.2010 in jurul orelor 12.30 circuland cu autoturismul Bmw 330d din directia Valea Ialomitei spre Valea Argesului, in timp ce eram ... (vezi toată discuția)