sunt PFA (norma de venit, neplatitor TVA) - servicii informatice ... dezvoltare pagini web - si am urmatoarele nelamuriri ceea ce priveste procedeul pentru incasarea unui avans (in contract voi specifica plata unui avans): A. plata cash
1. emit o chitanta pentru avans si o chitanta dupa finalizare proiect?
2. emit o factura si o chitanta pentru avans. Dupa finalizare proiect emit factura inclusiv stornare factura de avans (adica total minus avans) si o chitanta.
B. plata prin banca
1. nu mai e nevoie de chitante (avem contract si extrase cont, atat eu cat si clientul).
2. emit o factura pentru avans. Dupa finalizare proiect emit factura inclusiv stornare factura de avans (adica total minus avans).
C. Persoane fizice (PF) vs. persoane juridice (PJ)
Se procedeaza la fel cu clientii PF si PJ? Sau diferit?
Pentru persoane fizice nu se emit facturi? Se da bon fiscal? (eu n-am casa de marcat si nici nu-mi doresc sa-mi cumpar, doar daca ma obliga legea)
1. Tata-l meu (pensionar) si-a cumparat o masina (Astra, an 2000, Diesel, Euro3) in septembrie anul acesta. Masina a fost adusa din germania. A platit Taxa de poluare in valoare de 3078 RON la data de 23.septembrie si si-a inmatriculat masina in Satu Mare.
Stie cineva daca in Satu Mare sunt sanse de recuperare a acestei taxe?
2. Cat de repede trebuie procedat, din moment ce pe Decizia de calcul al taxei pe poluare scrie printre altele urmatorul:
"Prezenta decizie poate fi contestata in termen de 30 de zile de la data comunicarii, sub sanctiunea decaderii, potrivit art. 207 alin (1) din ordonanta guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, la organul fiscal competent, potrivit art. 209 alin. (1) din acelasi act normativ.".
3. Se recupereaza atat valoarea taxei de poluare cat si cheltuielile de judecata (taxe, onorariu avocat, etc..) in intregime?