avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general incasare avans ... chitanta, factura, bon fiscal?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

incasare avans ... chitanta, factura, bon fiscal?

Buna ziua,

sunt PFA (norma de venit, neplatitor TVA) - servicii informatice ... dezvoltare pagini web - si am urmatoarele nelamuriri ceea ce priveste procedeul pentru incasarea unui avans (in contract voi specifica plata unui avans):
A. plata cash
1. emit o chitanta pentru avans si o chitanta dupa finalizare proiect?
2. emit o factura si o chitanta pentru avans. Dupa finalizare proiect emit factura inclusiv stornare factura de avans (adica total minus avans) si o chitanta.

B. plata prin banca
1. nu mai e nevoie de chitante (avem contract si extrase cont, atat eu cat si clientul).
2. emit o factura pentru avans. Dupa finalizare proiect emit factura inclusiv stornare factura de avans (adica total minus avans).

C. Persoane fizice (PF) vs. persoane juridice (PJ)
Se procedeaza la fel cu clientii PF si PJ? Sau diferit?
Pentru persoane fizice nu se emit facturi? Se da bon fiscal? (eu n-am casa de marcat si nici nu-mi doresc sa-mi cumpar, doar daca ma obliga legea)

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 17:27, 20 Octombrie 2010
C. la pf se emite bon fiscal neaparat(casa de marcat obligatoriu cf. legiOG47/2007)daca doreste elibereaza si factura.
A. plata cash
1. emit o chitanta pentru avans si o chitanta dupa finalizare proiect--DA
2. emit o factura si o chitanta pentru avans. Dupa finalizare proiect emit factura inclusiv stornare factura de avans (adica total minus avans) si o chitanta..pe diferenta de plata...DA
Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2010
iulia53, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon fiscal la service auto Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Service auto presteaza servicii catre persoane fizice. Factura este intocmita pe persoana fizica iar incasarea se face peste doua luni de la o societate de ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal sau chitanta lungus lungus o societate presteaza servicii web. in general colaboreaza cu persoane juridice, emite factura si incaseaza cu op sau chitanta. in cazul in care, ocazional, ... (vezi toată discuția)
Utilizarea casei de marcat ciugureanumihaela ciugureanumihaela SRL ,ob de activitate comert cu ridicata a mat de constructii. La vanzarea catre PJ ,se emite factura si chitanta pt plati cash iar pentru platile cu cardul ... (vezi toată discuția)