se pot inchiria legal apartamentele obtinute prin programul "prima casa"?
documente ce sunt necesare pentru efectuarea platii:
2. doar in cazul in care lucrarea nu este prevazuta in planul anual de achizitii publice;
4.ofertele inregistrate, doar in cazul in care nu va apare numarul de fax de unde a fost trimis;
6.contract=factura conform O.U.G. 34, art.19
8. procesul verbal de receptie
in cazul unei achizitii directe, singurul document justificativ prevazut de lege este factura (document justificativ) art.19, O.U.G. 34.
cum se presteaza serviciu pe o perioada de mai multi ani,dar fara contract?
-ori contractul este incheiat pe o perioada nedeterminata(curent,gaze),in care implicit este introdusa si perioada la care va referiti;
- ori este incheiat un acord cadru care are ca urmare semnarea de contracte subsecvente, in care e prevazuta si perioada respectiva;
- ori se incalca prevederile legale prin care nu se fac angajamente fara asigurarea fondurilor
In cazul unui contract de prestari servicii de asigurare hranire (cu personal ce serveste hrana, diferit ca numar, de la o zi la alta),conf.art.95 din HG 925, al.1,"ca parte integranta a contractului de achizitie publica se constituie cel putin urmatoarele documente:b) graficul de indeplinire a contractului (cum poate fi intocmit acesta nestiindu-se cu exactitate de la o zi la alta numarul de persoane care vor servi hrana?)
c) graficul de plati (la acest subpunct este specificat in contract modul de efectuare a platilor- ex:"in functie de asigurarea fondurilor bugetare",prin ordin de plata la 30 de zile). Intrebare: cum ar trebui sa arate graficul de plati?
Se intocmesc aceste doaua documente doar de dragul de a fi intocmite?Mai ales ca este un contract de prestari servicii de hranire pentru un personal fluctuant, iar modalitatea de plata este specificata in conditiile contractului.
se poate face o procedura cel putin egala (licitatie,cerere de oferta) ca si prima in functie de fondurile alocate, pentru incheierea unui acord cadru in urma caruia se incheie contracte subsecvente lunare.
A fost semnat un acord cadru de prestari servicii cu un singur operator economic, care a tinut cont de oferta financiara a ofertantului castigator.
Pe parcursul derularii acordului cadru au fost semnate contracte subsecvente care au respectat modalitatile de calcul cuprinse in acordul cadru privind valoarea prestatiei.Insa pe parcursul derularii ultimului contract subsecvent, datorita modificarilor reglementarilor interne a fost necesara actualizarea pretului prestatiei.Drept urmare, afost incheiat un act aditional ,care a continut valori majorate dintro eroare umana, la anumite tipuri de prestari, ducand astfel la plati mai mari decat ar fi fost normal.
Intrebare:exista vreo modalitate de recuparare a fondurilor platite in plus catre operatorul economic?