Conform OUG 60/2009 privind unele masuri in vederea implementarii programului „Prima casa“ - art. 1 alin. (7) "În baza contractului de garantare, asupra imobilelor achiziţionate în cadrul Programului se instituie în favoarea statului român, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice, precum şi în favoarea finanţatorilor, proporţional cu procentul de garantare, un drept de ipotecă legală de rangul I până la finalizarea procedurii de executare silită asupra imobilului care face obiectul garanţiei, potrivit legii, cu interdicţia de înstrăinare a locuinţei pe o perioadă de 5 ani şi interdicţia de grevare cu sarcini a acesteia pe toată durata garanţiei. Condiţia referitoare la rangul dreptului de ipotecă trebuie să fie îndeplinită până la momentul formulării cererii de plată a garanţiei de către finanţator".
Pentru toti cei care vor sa inchirieze si citesc diferite forumuri de unde nu reiese nimic clar; de asemenea pentru cei care se intereseaza la bancile creditoare sau la Finante si primesc raspunsturi de tipul "da, dar trebuie acord, care acord nu se poate lua prea usor": Mergeti cu contractul de inchiriere + acte proprietate si declaratia aferenta la administratia financiara de care apartineti. Depuneti documentele si peste 2 saptamani aveti o inchiriere cu acte in regula. Eu am efectuat acest procedeu fara niciun fel de piedica.
Prima casa
Lorena_Teo
Buna ziua. Am o intrebare in legatura cu conditiile legate de programul Prima casa. Exista vreo lege prin care mi se interzice inchirierea cu contract de ... (vezi toată discuția)