avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere apartament achizitionat prin programul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere apartament achizitionat prin programul Prima Casa

Buna ziua,
Am o nelamurire daca se poate in legatura cu inchirierea unui imobil achizitionat prin programul prima casa.....in OUG 60/2009 cu modificarile ulterioare este stipulat "În baza contractului de garantare, asupra imobilelor achiziţionate în cadrul Programului se instituie în favoarea statului român, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice, precum şi în favoarea finanţatorilor, proporţional cu procentul de garantare, un drept de ipotecă legală de rangul I până la finalizarea procedurii de executare silită asupra imobilului care face obiectul garanţiei, potrivit legii, cu interdicţia de înstrăinare a locuinţei pe o perioadă de 5 ani şi interdicţia de grevare cu sarcini a acesteia pe toată durata garanţiei. Condiţia referitoare la rangul dreptului de ipotecă trebuie să fie îndeplinită până la momentul formulării cererii de plată a garanţiei de către finanţator". Cu aceste specificatii am dreptul sa o inchiriez in conditii legale cu contract de inchiriere?
Multumesc





Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 13:14, 4 Iunie 2013
interdictia de grevare nu este interdictie de inchiriere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament obtinut prin programul "prima casa"? roscalucian roscalucian se pot inchiria legal apartamentele obtinute prin programul \"prima casa\"? (vezi toată discuția)
Pot vinde un apartament achizitionat prin credit? mircea_thegreek mircea_thegreek imi puteti spune, va rog, daca pot vinde apartamentul achizitionat in 2012, prin credit prima casa si achitat dupa circa 4 luni? stiu ca exista o restrictie de ... (vezi toată discuția)
Prima casa Lorena_Teo Lorena_Teo Buna ziua. Am o intrebare in legatura cu conditiile legate de programul Prima casa. Exista vreo lege prin care mi se interzice inchirierea cu contract de ... (vezi toată discuția)