avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Activitate gdracea68

Activitate gdracea68

Terenul este intravilan arabil și este în indiviziune cu alți 2 proprietari. Cel de al treilea a făcut o promisiune de vânzare, care nu era înscrisă în cartea funciară. Nu am dezmembrat terenul din cauza faptului că nu aveam bani pentru toate demersurile, PUZ sau pur și altele, și în plus sunt și niște stâlpi de curent pe el. Vă dați seama că cei care au cumpărat cu tertipul asta o sa vrea acum să facă ce vor acolo.
Soțul meu deține împreună cu unchiul și mătușa sa un teren in indiviziune. Acum 2 ani, mătușa a făcut la notar o promisiune de vânzare către o altă persoană, in care spunea că promite să vândă partea ei din teren și că va face demersurile pe lângă ceilalți coproprietari să împartă terenul prin partaj, iar dacă nu va reuși să îi convingă atunci va încheia contractul de vânzare-cumpărare cu persoana respectivă pe cota parte indiviză de 4/12 din teren.
Problema este că am fost anunțați de mătușă cu privire la acest act de abia acum când cumpărătoarea i-a intentat proces pentru a obține o hotărâre care să țină loc de act autentic, iar mâine, 11.05.2018 au deja a treia înfățișare. A doua problemă este că a vândut 4400 mp teren intravilan cu 1800 Ron, adică a fost păcălită, că să mă exprim elegant. Acesti bani nu sunt de ajuns nici pentru a face partajul la notar. De ce nu ne-a spus până acum nu am înțeles, chiar dacă nu eram in cele mai bune relații am fi încercat să o ajutăm. Promitenta-cumpărătoare cunoștea și ea pe ceilalți coproprietari, dar nu ne-a contactat niciodată măcar să facă vreo ofertă de cumpărare. Notarul a procedat corect? Ceilalți coproprietari nu trebuiau anunțați? Puteam să cumpărăm noi partea ei, nu mai există dreptul de preempțiune?
Ce mai putem face in aceste condiții, dacă mâine se dă în pronunțare?
Locuiesc pe o scara cu opt apartamente, care face parte dintr-un bloc cu 3 scari, care la randul lui face parte dintr-o asociatie de proprietari. Suntem total nemultumiti de administratoare, iar presedintele care oricum era ca si inexistent am inteles ca si-a dat demisia. Am propus sa ne infiintam asociatia noastra (numai blocul nostru), dar nu vrea nimeni sa-si asume aceasta responsabilitate, desi majoritatea sunt nemultumiti de situatia actuala. Se va face adunare generala pe toata asociatia (din care mai fac parte si alte blocuri), dar nu cred ca vom reusi sa alegem un presedinte care sa se ocupe de concedierea administratoarei actuale.
As vrea sa stiu cum trebuie procedat pentru a ne "muta (scara noastra)" la alta asociatie de proprietari? Stiu ca mai intai trebuie luat acordul proprietarilor de pe scara noastra, apoi al celor de la asociatia in care vrem sa ne mutam. Trebuie modificat acordul de asociere, statutul, trebuie facute alte contracte cu furnizorii si introdusa actiune la judecatorie? Care este ordinea?
Mentionez ca avem contoare la intrarea in scara pentru toate utilitatile.
Multumesc pentru atentie.
Sunt din Drobeta-Turnu-Severin si locuiesc pe o scara cu 8 apartamente care face parte dintr-o asociatie de locatari care cuprinde mai multe blocuri. In fiecare luna administratoarea ne incaseaza 5 RON/apartament pentru energia electrica consumata. In urma cu o luna contorul de pe scara (de fapt si cele de la celelalte scari si blocuri) toate a fost debransat pe motiv ca nu a fost achitata factura de energie electrica. Am intrebat administratoarea cu privire la acest lucru si mi-a spus ca n-a achitat pentru ca n-a primit factura. Acum ne-a cerut sa platim bransarea si debransarea. Problema este urmatoarea: am urmarit contorul de pe scara (este chiar la usa mea) si am luat citirile. Timp de o luna s-a consumat 1 kw. Sa mai adaugam 1 kw cat ne-ar reveni din consumul pe care-l are la sediu. In total sunt 2 KW/luna/pe scara. La tariful de aprox. 0,42 RON/kw ar insemna curentul pe toata scara cu accize, tva s.a.m.d. sa zicem 2 RON/scara (cred ca este chiar mai mult decat suficient), deci 0,25 RON/apt./luna.
I-am spus administratoarei aceste lucruri si ca o sa platesc celelalte cheltuieli, dar nu platesc curentul si a spus ca nu imi incaseaza banii nici pentru celelalte cheltuieli, sa o dau in judecata sau sa ma duc la protectia consumatorului sau sa ne facem asociatia noastra. Am cerut facturile de curent sa le vad si eu a spus ca nu le are acolo. Mi se pare ca ne fura pe fata si drept sa va spun cred ca si noi suntem de vina ca ii permitem. Niciodata nu afiseaza lista cu cheltuielile, de fiecare data stau langa ea sa calculeze cat am de platit si ne acuza tot pe noi ca nu suntem corecti. Cui sa fac contestatie si tot ce prevede legea cand nu se stie cine este presedinte, cenzor si ce mai trebuie sa fie la o asociatie.
Cum putem sa o schimbam? sau Putem sa ne facem fiecare apartament de pe scara contract cu furnizorii de utilitati (fiecare apartament are apometre si repartitoare instalate si sunt si la intrarea in scara ) ?
Multumesc pentru raspuns.