avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Activitate floor

Activitate floor

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt sigura ca normativele acelea nu spun sa il montezi sub geamul tau (si deasupra geamurilor celor de sub tine) si nu in propriul balcon, daca nu exista posibilitatea montarii pe tronsonul dintre ferestre (cum e cazul lui), iar faptul ca ar scoate 300lei din buzunar pentru remontare ar trebui sa fie, strict, problema lui daca nu a facut de la inceput ce trebuia.
Dar, are dreptate moderatorul in privinta cheltuielilor ce ar trebui sa le suporte tot cetateanul corect, din cauza unor astfel de specimene care, probabil, pe asta si mizeaza.
Dehhh, traim in Romananica !!
Copertina ar fi o solutie doar sub aspect estetic fiindca disconfortul dat de ”picatura chinezeasca” si de mirosul degajat de strangerea mizeriei dintre 2 rafale de ploaie nu ar disparea si nu ma vad rugandu-ma in fiecare zi la Doamne-Doamne sa mai dea o ploaie !
Insa, ce ma deranjeaza cel mai tare este ca il mai si platesc pe individ #-o pentru ca, in calitatea lui de presedinte de asociatie si presedinte al CE, sa ia masuri conform art 30 si 31 din lg asociatiilor de proprietari impotriva celor care nu executa lucrarile ”de intretinere, reparatii sau de inlocuire a elementelor de constructii si instalatii aflate in proprietatea sa individuala, daca aceasta este de natura sa aduca prejudicii celorlalti proprietari” (am citat din lg 230/2007).
Da, sunt constienta ca as da dovada de naivitate daca as crede ca individul s-ar apuca sa-si dea singur sanctiuni...
Si, totusi, oare ce solutii ”practice” or fi gasit ceilalti semeni aflati in situatii similare ?!?:-/
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua tuturor!

Ma confrunt cu o problema pe care, sunt convinsa, o au multi dintre proprietarii de apartamente din cauza unor vecini care nu au înțeles ca, intrun condominiu, exista reguli de conviețuire ce trebuie respectate.

Locuiesc la parterul blocului iar vara apa evacuata de la AC-ul vecinului de la etajul 5, amplasat deasupra ferestrelor apartamentelor de la etajele inferioare, se scurge direct pe grilajul și pervazul ferestrei mele.

Toamna și primăvara este și mai rău deoarece toate excrementele pasărilor care se așează pe unitate ajung pe geamul meu X-(

Culmea este ca proprietarul apartamentului cu pricina este chiar Președintele Asociației de proprietari !

Cum îl pot determina pe vecin sa mute unitatea fiindcă de buna voie nu o face ?

Exista vreo lege, norma etc care sa stabilească modul în care trebuie amplasate aceste unități pe pereții exteriori ai blocului ?

Multumesc
Exact asta spun si ei.
Redau din raspunsul primit acum 1 min
** Centralizarea stagiilor de cotizare a inceput sa fie facuta odata cu depunerea electronica a declratiilor de cas, respectiv incepand cu 01.04.2001.
Perioadele de inainte de aceasta data se valorifica la pensie exclusiv in baza inscrisurilor din carnetul de munca.**

In aceste conditii, revin la intrebarea initiala.
Din interpretarea normelor deja invocate este organizatia profesionala **angajator** si, in aceasta calitate, era obligata, fie sa trimita CM meu ITM-lui, fie sa il tina si sa-i dea acestuia dovezile de plata a contributiei ?
Cum ITM-ul mi-a comunicat ca el are in sfera atributiilor tinerea evidentei doar pentru angajatori, concluzia nu este aceea ca s-a recurs la varianta pastrarii CM-lor de catre organizatie, desi, neoficial, neaga acest lucru ? (astept si varianta oficiala)

Sper sa fie pe aici si colegi care au iesit la pensie si s-au lovit de aceeasi problema !

Am intrebat iar raspunsul a fost acela ca institutia a fost infiintata in anul 2001 si, prin urmare, nu au cum sa ma aiba in evidenta lor pentru 1996-2000.
Nu vechimea este problema, ci dovada platii contributiei CAS in conditiile in care nu am nicio chitanta, op etc, si nici nu stiu ce institutie ar putea sa imi spuna daca, in acea perioada, am fost inregistrata cu plata acestei contributii.
Am solicitat-o, insa o astfel de adeverinta, ca si Fisa financiara, se elibereaza doar pentru perioada urmatoare anului 2001. Singurul document in care ar trebui sa apara perioada in discutie (august 1996 - mai 2000) este CM, ori tocmai de acolo lipsesc acesti ani..
Buna ziua. Daca, potrivit Statutului organizatiei profesionale al carui membru sunt, aceasta este **de utilitate publica** si are printre atributii asigurarea **efectuarii lucrarilor de personal, a dosarelor de pensionare, concedii si alte drepturi de asistenta sociala...** privind, atat pe membrii sai, cat si personalul angajat, organizatia respectiva poate fi asimilata **angajatorului** la care fac referire art. 5 lit c) si art 6 din Legea 83/1995 si art. pct 1 lit e) din Procedura nr. 3242/26.10.1995 privind inregistrarea CIM-lor (norme in vigoare in perioada 1999-2000) pentru acea perioada ? Daca da, organizatia era obligata sa depuna la fosta DMPS carnetele de munca ale membrilor sai sau, dupa caz, documentele doveditoare a platii contributiei CAS ? De precizat ca, la urmatoarea modificare a statutului (1999), atributiile privind lucrarile de personal se limiteaza doar la proprii angajati. De mentionat si faptul ca in toata acea perioada desfasuram activitatea sub CNP-ul meu drept cod de identificare fiscala.
Cum pot face dovada achitarii contributiei CAS in situatia in care nu am nicio dovada in acest sens si, din pacate, nici nu stiu daca, in acea perioada, eu trebuia sa fac plata sau **angajatorul** din cota profesionala colectata de la mine ? Imi puteti da un sfat, o idee, o solutie ? Multumesc anticipat !
Răspuns la discuția Abuz in serviciu?
Sa inteleg ca, desi n-a stipulat in mod expres posibilitatea de incheiere a antecontractului cu o clauza de solidaritate a raspunderii sale, simplul fapt al semnarii mandatului creaza, in ceea cel priveste pe mandant, prezumtia acordului sau la clauzele stabilite in numele sau de catre mandatar, chiar daca prin aceste clauze mandatarul ii agraveaza situatia in antecontract prin stabilirea solidaritatii raspunderii sale (clauza penala) in caz de neperfectare a contractului atat de catre el, cat si de catre oricare alt promitent vanzator reprezentat de acelasi mandatar?

Precizez ca, mandantii sunt proprietari diferiti, singurul lucru care ii leaga fiind mandatele date aceluiasi mandatar.

De asemenea, mentionez ca fiecare dintre mandanti a primit de la mandatar pretul integral la data semnarii mandatului, majoritatea acestora incheiind in completarea mandatului si un antecontract prin care stabilesc in mod expres posibilitatea cesionarii dreptului de cumparare catre alta persoana, ceea ce, mandatarul si face in final..

Insa, promitentul cumparator cesionar (cel caruia i-au fost cesionate antecontractele) nereusind sa obtina toate imobilele promise, se indreapta cu cerere de executare fata de toti proprietarii, inclusiv impotriva celor ce, intre timp, ii vandusera bunul propriu, invocand aceasta clauza penala de solidaritate.

Evident ca, majoritatea acestora contesta actiunea promitentului cumparator cesionar acuzand, totodata notarul de abuz in serviciu motivand ca nu trebuia sa includa clauza solidaritatii in antecontract atata timp cat ea nu a fost prevazuta in mod expres in mandate sau in antecontractele incheiate cu mandatarul lor.

Au dreptate sau nu?
Care este parerea voastra, poate fi calificat drept abuz in servicu?
Speta este urmatoarea:
-In baza unor mandate de vanzare clasice, fara mentiunea vreunor clauze speciale de agravare sau atenuare a raspunderii mandantilor in cazul neperfectarii vanzarii, mandatarul incheie in forma autentica, la acelasi birou notarial, mai multe antecontracte cu un singur cumparator, prin care promitentii-vanzatori sunt obligati in solidar, la plata de despagubiri, cu titlu de clauza penala, in cazul in care cel putin unul dintre promitentii-vanzatori din acelasi antecontract nu va perfecta vanzarea, daca promitentul-cumparator nu va opta pentru obtinerea unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de act de vanzare.
-Suntem in cazul depasirii limitelor mandatului din partea mandatarului?
-Fapta mandatarului poate si considerata inselaciune?
-Poate antrena raspunderea penala a notarului aceasta depasire, sa-i spunem repetata, a mandatului de catre mandatar?
-Este aceasta clauza de solidaritate, o clauza pur potestativa, avand in vedere ca obligatia de plata, in solidar, a promitentilor-vanzatori se naste conditionata de actiunea sau inactiunea promitentului-cumparator?
-Cum isi poate recupera promitentul-cumparator pretul achitat integral la semnarea antecontractelor de la cei ce nu iau instrainat bunurile promise?
Astept parerile voastre.
Va doresc tuturor succes in tot ceea ce inteprindeti!
Cu stima,
Floor