avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Activitate sedaseda

Activitate sedaseda

Răspuns la discuția raspundere administrator srl
da, am inteles, dar asociatii mei au avut cunostinta de aceste debite neincasate si prescrise din perioada 2000 - 2007, insa acum, pentru ca nu vreau sa mai fim asociati, imi conditioneaza retragerea din societate cu suportarea acestor debite. In situatia in care societatile debitoare au fost dizolvate, exista vreun temei legal de a trece pe costuri aceste debite?
Va multumesc
Buna ziua,
suntem 3 asociati in cadrul unei societati S.R.L. iar eu sunt si administratorul societatii. Datorita unor divergente cu ceilalti asociati as dori sa ma retrag din societate insa acestia considera ca eu, in calitate de asociat/administrator al societatii, trebuie sa suport toate cheltuielile ce reprezinta creante neincasate din anul 2000. Precizez ca societatile debitoare au fost dizolvate.
Va rog sa imi spuneti daca sunt obligat sa suport aceste creante neincasate si prescrise.
Orice sfat cu privirea la calea de urmat pentru retragerea mea din societate este binevenit.
Va multumesc
Buna ziua! rog daca ma poate ajuta cineva in urmatoarea speta:
la data de 26 aprilie 2011, tribunalul a pronuntat o hotarare de dizolvare a unei societati comerciale in baza disp. art. 237 alin 1 lit. b) din Legea 31/1990 (pentru nedepunerea situatiilor financiare din anul 2008 la O.N.R.C.); aceste dispozitii, lit.b), au fost abrogate la data de 22 aprilie 2011.
Parata, societate comerciala, intentioneaza sa continue activitatea si, ulterior primirii comunicarii de dizolvare a societatii a depus la O.N.R.C. situatiile financiare; de asemenea, prin abrogarea literei b) a art. 237 alin.1 din Legea 31/1990, reiese clar intentia legiuitorului de a nu dizolva o societate comerciala pe acest considerent.
Instanta a dispus publicarea in M.Of. a hotararii de dizolvare;
Hotararea tribunalului poate fi atacata cu recurs in termen de 30 de zile dar NUMAI dupa publicarea in M.OF. a hotarii de dizolvare.
Intrebare:
- aceasta hotarare a tribunalului poate fi atacata cu recurs in 15 zile, pe dreptul comun?
- O.N.R.C. are obligatia de a publica hotararea de dizolvare in M.Oficial avand in vedere ca intentia societatii comerciale este de a-si continua activitatea si a depus situatiile financiare? cum sa fac sa evit publicarea in M.Of. a hotararii de dizolvare a societatii?
va multumesc