As vrea sa stiu cum este legal a se calcula cuantumul concediului de odihna, azi, in Romania, pentru ca nu mi se pare normal sa fie eludat Codul Muncii, mai ales in institutiile de stat, si sa mi se calculeze CO ca si cum ar fi doar salariul pe luna in care imi iau CO.X-(
Ca sa fiu mai explicita: Mi-am luat CO in luna iulie 2010, prima luna de reducere drastica a salariului. Am primit banii pe CO ca si cum as fi venit la slujba, nu mi-a fost luat in considerare ca pana in iulie avusesem cu totul alt salariu.#-o
In Codul Muncii scrie clar ca se calculeaza printr-o medie a ultimelor trei luni dinaintea lunii de luare a CO. Pai, atunci, cum mi-au calculat mie CO? Iar asta se petrece la mine in institutie de multa vreme, de fapt din 2000 incoace.
Am o firma inregistrata in scopuri de TVA si as dori sa stiu in ce conditii mi se returneaza TVA-ul si in ce masura. As dori un raspuns simplu si clar si la intrebarea cum primesc TVA inapoi daca vand ceva in afara granitelor tarii, intr-o alta tara europeana din UE.
Multumesc