Buna ziua,
Bunica mea, in varsta de 75 de ani detine o proprietate la tara, compusa din casa si terenul din jurul casei , aprox. 1500 mp. Fiind diagnosticata cu handicap psihic grav , are ca tutore pe mama mea (nora), iar in prezent bunica locuieste legal cu noi in apartament.
In toamna, cand am mers la casa bunicii am observat ca niste vecini au inceput sa degradeze gardul. Presupunand ca situatia s-ar putea agrava in lipsa prezentei noastre acolo, am procedat la intabularea terenului (pe care este si casa). Problema este ca in titlul de proprietate suprafata este mai mica decat in realitate, adica 1000 mp. Asadar am cerut sa fie intabulati 1000mp de la hotarul cu vecinii turbulenti, casa fiind mai aproape de acestia, restul de 500 mp. desi aflati tot in curtea bunicii figureaza pe schita cadastrala ca apartinand primariei.
TULBURAREA....
Ultima data cand am fost vecinii distrusesera deja gardul care desparte cele doua proprietati si au depozitat in cutea bunicii deseuri lemnoase, furaje, un mic adapost pentru animale, si au distus un hambar si un beci, ba mai mult s-au racordat si la instalatia de energie electrica a casei. Am primit amenintari ca ar putea sa devasteze casa, etc.
Din punct de vedere legal ce as putea sa fac, si cam ce daune am putea recupera ? Cum sa-i "agat" ca sa ma simt si eu compensat sufleteste pentru toata paguba produsa ??? Pentru ca pana la urma este vorba si de mostenirea mea de la bunici, tatal meu fiind decedat.
Va multumesc
Buna seara,
Am facut toata documentatia pentru intabularea unui teren ce apartine bunicii mele, care este o persoana cu handicap grav permanent. Din cate stiu la Oficiul de Cadastru se percepe o taxa maricica pentru asa ceva. Este scutita bunica mea de aceasta taxa ? Stiam ca persoanele in situatia ei sunt scutite de unele impozite si taxe.. Va multumesc.
Buna ziua,
Am terminat un proces de punere sub interdictie a bunicii mele, judecatorul s-a pronuntat in favoarea punerii sub interdictie, iar la final procurorul mi-a spus ca trebuie sa fac o cerere de motivare . As putea grabi obtinerea/redactarea hotararii judecatoresti prin aceasta cerere de motivare ? Am inteles ca trebuie sa astept o luna de zile pana sa o redacteze judecatorul. Cum sa formulez aceasta cerere ???
Va multumesc.