Buna ziua,
Am terminat un proces de punere sub interdictie a bunicii mele, judecatorul s-a pronuntat in favoarea punerii sub interdictie, iar la final procurorul mi-a spus ca trebuie sa fac o cerere de motivare . As putea grabi obtinerea/redactarea hotararii judecatoresti prin aceasta cerere de motivare ? Am inteles ca trebuie sa astept o luna de zile pana sa o redacteze judecatorul. Cum sa formulez aceasta cerere ???
Va multumesc.
Inteleg ca este o cerere de urgentare a redactarii hotararii. Simplu, in stanga sus instanta si nr. de dosar, o adresati dl. Presedinte, scrieti numele dvs cu datele de identificare , adresa si calitatea ce o aveti n dosar, apoi solicitati urgentarea redactarii hotararii. Ar fi bine sa aratati si motivele pentru care solicitati redactarea de urgenta. O depuneti la serviciul registratura al instantei la care se afla dosarul.
Daca aveti motive urgente, daca reusiti sa discutati cu grefierul, daca argumentati bine... poate aveti sanse. Dar depinde mult de instanta, cat de incarcat e judele in cauza si tot asa.
Cat despre cum formulati o cerere, e cea standard: subsemnatul X, solicit lucrul Y pentru urmatoarele motive:...
Unde Y este redactarea cu urgenta a hotararii judecatoresti din dosaul Z aflat pe rolul instantei T.
In rest, nu avem date sa va indrumam mai mult.
Succes!