avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cerere de motivare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cerere de motivare

Buna ziua,
Am terminat un proces de punere sub interdictie a bunicii mele, judecatorul s-a pronuntat in favoarea punerii sub interdictie, iar la final procurorul mi-a spus ca trebuie sa fac o cerere de motivare . As putea grabi obtinerea/redactarea hotararii judecatoresti prin aceasta cerere de motivare ? Am inteles ca trebuie sa astept o luna de zile pana sa o redacteze judecatorul. Cum sa formulez aceasta cerere ???
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: bond007 , utilizator 12:34, 8 Octombrie 2010
O cerere obisnuita prin care solicitati sa va fie motivata si comunicata hot judecatoreasca pt un motiv urgent.....
Il gasiti dv...
Inteleg ca este o cerere de urgentare a redactarii hotararii. Simplu, in stanga sus instanta si nr. de dosar, o adresati dl. Presedinte, scrieti numele dvs cu datele de identificare , adresa si calitatea ce o aveti n dosar, apoi solicitati urgentarea redactarii hotararii. Ar fi bine sa aratati si motivele pentru care solicitati redactarea de urgenta. O depuneti la serviciul registratura al instantei la care se afla dosarul.
Multumesc pentru promptitudine =D>!
Daca aveti motive urgente, daca reusiti sa discutati cu grefierul, daca argumentati bine... poate aveti sanse. Dar depinde mult de instanta, cat de incarcat e judele in cauza si tot asa.

Cat despre cum formulati o cerere, e cea standard: subsemnatul X, solicit lucrul Y pentru urmatoarele motive:...
Unde Y este redactarea cu urgenta a hotararii judecatoresti din dosaul Z aflat pe rolul instantei T.
In rest, nu avem date sa va indrumam mai mult.
Succes!
Am inteles. Multumesc pentru toate raspunsurile si va doresc sanatate multa. Chiar era urgent.=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un mic ajutor va rog! andrei_pap87 andrei_pap87 Mare rugaminte si multa multumire celui care ma ajuta si pe mine cu un model de cerere de urgentare a redactarii hotararii judecatorest, facuta mai ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort neredactata anna0_6 anna0_6 Buna ziua!sunt in divort de aproape un an si sa luat hotarerea judecatoreasca de o luna si inca nu sa redactat,problema este ca eu trebuie sa nasc la sfarsitul ... (vezi toată discuția)
Termenul de comunicare a unei hotarari judecatoresti ch52samuel ch52samuel Buna ziua!La ultimul termen de judecata,mi s-a spus ca voi primi acasa hotararea judecatoreasca.As vrea sa intreb daca exista vre-un termen pentru comunicarea ... (vezi toată discuția)