avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... este scutita de taxa pentru intabulare teren o ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

este scutita de taxa pentru intabulare teren o persoana cu handicap grav permanent ?

Buna seara,
Am facut toata documentatia pentru intabularea unui teren ce apartine bunicii mele, care este o persoana cu handicap grav permanent. Din cate stiu la Oficiul de Cadastru se percepe o taxa maricica pentru asa ceva. Este scutita bunica mea de aceasta taxa ? Stiam ca persoanele in situatia ei sunt scutite de unele impozite si taxe.. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters145427 , utilizator 22:13, 11 Octombrie 2010
Niciodata!
B-)
Dispozitiile privind protectia si drepturile persoanelor cu dizabilitati ,prevad anumite facilitati fiscale
In cazul mentionat de dvs ,persoana in cauza nu beneficiaza de scutire taxa intabulare
Bunica dvs are, ca si alte persoane cu handicap grav, o serie de drepturi recunoscute de legislatia in vigoare printre care si scutire de la plata impozitului pe cladire si teren ori scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si mototriciclurilor, adaptate handicapului, insa niciodata nu va putea fi scutita de taxa de intabulare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire taxe pt. persoana cu handicap Cocainaa Cocainaa Sunt pesoana cu handicap gradul II ( grav si accentuat ),avand decizie de incadrare in handicap definitiva ,mentionaz ca sunt operat de 2 ori pe cord ( ... (vezi toată discuția)
Impozit persoana cu handicap iustinian 13 iustinian 13 As dorii sa stiu daca o persoana cu handicap grav - tatal meu, beneficiaza de scutire la plata impozitului pe casa, terenul aferent casei si teren arabil in ... (vezi toată discuția)
Facilitati fiscale pentru persoanele cu dizabilitati (scutire impozit auto) tiberiusmunteanu tiberiusmunteanu Buna ziua , Sunt persoana incadrata in grad de handicap 2 accentuat (amputatie brat drept) si detin in propietate un autoturism care are ca dotare cutie ... (vezi toată discuția)