avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Activitate xicsdj

Activitate xicsdj

In urma unui conflict spontan, fosta mea sotie a depus o plangere penala. Am fost chemat telefonic la audieri si cand m-am prezentat, deja era pe hol fosta sotie care astepta sa isi retraga plangerea, ceea ce a si facut, si m-a sfatuit sa plec acasa ca ii pare rau de situatia creata si nu vrea circ. Cu toate acestea, am fost sunat din nou de catre politist si informat ca tot trebuie sa ma prezint la audieri deoarece nu are dosarul incheiat pt a fi trimis la un procuror si nici partea mea de audiere. Intrebarea mea ar fi: daca tot fosta sotie si-a retras plangerea pentru ce mai e nevoie de audierea si delcaratia mea? Mentionez si ca mi-a zis la telefon politistul ca daca nu ma prezint se autosesiseaza din oficiu si imi trimite protectia copilului pe cap, fiind vorba, din spusele fostei sotii de o cearta de fata cu copii, ceea ce a fost eronat.
Buna ziua. In momentul in care mai multi parinti angajeaza o firma specializata foto-video sa importalizeze o serbare de sfarsit de an, din incinta unei scoli, acesta are nevoie de vreo autorizatie speciala, sau de acordul conducerii de a filma in sala de clasa?
Răspuns la discuția Succesiune dupa decedat
Tatal meu nu a avut frati. Bunicul a primit mostenirea de la o matusa, care a avut si alti nepoti. ( cei 10 ) Bunicul a primit partea care i se cuvine, ceilalti mostenitori nu au avut grija de teren,au fost dezinteresati, bunicul fiind cel care l-a folosit si platit la ROL. Unul dintre mostenitori, dupa moartea bunicului, a transmis printr-o scrisoare acum 25 ani tatalui meu, care, fiind singurul fiu al bunicului, ca ii da dreptul de adminsitrare a acelui teren, practic de atunci tata l-a platit la ROL , fiind 25 ani de folosinta fara sa mai punem in calcul si anii in care l-a folosit numai bunicul. Noi suntem 3 frati. Care ar fi pasii prin care am putea avea acte in regula pe toata suprafata terenului, adica si pentru ceilalti 10 mostenitori care nu s-au folsoit si ingrijit de teren) fara sa lezam vre-un drept de propietate, si sa il putem imparti la succesiune? Mentionez ca am gasit acte prin care 2 dintre ei renuntau la teren in favoarea tatalui meu, si cred ca ar fi existat si altii dar nu gasim actele, probabil fiind verbal. Am gasit si actul notarial prin care bunicul intra in posesia terenului alaturi de ceilalti mostenitori , la fel si succesiunea tatalui dupa bunicul. Sper ca nu v-am incurcat si multumesc pentru rabdarea de a citi tot ce am scris.
Răspuns la discuția Succesiune dupa decedat
Sarutmana si multumesc de raspuns. ceea ce nu am inteles este ce inseamna "succesiunea dupa autorul lor". Terenul, pe care exista 10 mostenitori, dintre care unul fiind tata. Exista o dezbatere prin care bunicul alaturi de fratii lui intra in posesia acelui teren, dupa care tata, mostenitor de drept dupa bunicul intra in locul acestuia la mostenire, fiind singurul fiu. Problema este ca ceilalti mostenitori l-au ales acum 25 ani administrator al terenului pe decedat, adica tata, iar celorlalti mostenitori li s-a pierdut urma, cred, fiind decedati si niciunul timp de 25 ani nu s-a interesat de parcela de pamant. Poate nu explic bine, dar care e situatia juridica a terenului acum, ce se poate face fiindca banuiesc ca pe numele lui tata nu se mai poate face uzucapiune, din cauza ca nu au trecut 30 ani, si acum e decedat, el avand platit la ROL doar 25 ani acel teren. E complicat si nu vad cum se poate iesi din situatia asta.
Salut la toata lumea... Vreau sa ma lamuresc cu o situatie putin mai dificila... Tatal meu a decedat acum cateva luni iar in urma lui au ramas ca mostenire cateva terenuri din care doua au urmatorele probleme: 1) o padure primita in baza legei 10 pentru care avea o hotarare de punere in posesie dar nici la ora actuala nu s-a emis titlu de propietate din cauza unor tergiversari si 2) un teren pe care erau aproximativ 10 mostenitori, majoritatea decedati, el fiind administratorul lui, mai exact platea de 25 ani la ROL acel teren fara ca vreunul din mostenitori sa ii dea bani sau sa il foloseasca, repet, majoritatea fiind decedati.
Intrebarea mea ar fi urmatoarea, tinand cont ca noi suntem 3 frati, cum putem face succesiunea , cum se poate imparti acel teren daca nu avea tata titlu de propietate ci doar il platea la ROL de 25 ani ( lucru verificat ) sau daca se pate imparti, si cum se poate face cu acea padure pentru care are numai hotarare de punere in posesie, fara titlu de propietate???
Credeti ca mi se poate raspunde fiindca mi-e prea mare dilema...
multumesc foarte mult, ati fost scurt si la obiect, cu toate acestea motivul actionarii in judecata care ar putea fi? tulburarea de posesie prin faptul ca au construit pe terenul meu? sau care ar fi speta? se pot cere despagubiri morale pentru toate drumurile si timpul pierdut cu reclamatiile si pentru faptul ca nu am putut folosi acel teren din cauza acelei constructii?
adica, mai pe romaneste, daca ei vor sa demereze procedurile, plangerea respectiva e egal cu 0, deci nu se cheama litigiu, adica nu pot face nimic sa ii fac sa amane demararea procedurilor.
da, o sa o atac in judecata, dar stiu cum si cat de greu e de sustinut un proces cu institutiile locale, mai ales cand toata lumea cunoaste pe toata lumea. intrebarea mea e mai simpla: pot sa ma duc la ei in ziua sedintei de consiliu si sa le zic: Nu puteti demara procedurile de expropiere fiindca eu am depus o plangere la I.S.C. care e in solutionare!!! ar fi corect sau risc sa mi se rada in fata?
Am facut o plangere catre inspectoratul de stat pentru constructii fiindca mi-a fost construit ceva pe terenul meu de catre Primarie fara acordul meu. Tinand cont ca primaria vrea terenul si intr-o saptamana se discuta la sedinta de consiliu demararea procedurilor de expropiere pot arata ca exista un litigiu pentru amanarea inceperii procedurilor de expropiere? Adica plangerea facuta catre I.S.C si nesolutionata inca? Pot fi bagat in seama sau risc sa fac figura proasta?