avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Retragere plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Retragere plangere penala

In urma unui conflict spontan, fosta mea sotie a depus o plangere penala. Am fost chemat telefonic la audieri si cand m-am prezentat, deja era pe hol fosta sotie care astepta sa isi retraga plangerea, ceea ce a si facut, si m-a sfatuit sa plec acasa ca ii pare rau de situatia creata si nu vrea circ. Cu toate acestea, am fost sunat din nou de catre politist si informat ca tot trebuie sa ma prezint la audieri deoarece nu are dosarul incheiat pt a fi trimis la un procuror si nici partea mea de audiere. Intrebarea mea ar fi: daca tot fosta sotie si-a retras plangerea pentru ce mai e nevoie de audierea si delcaratia mea? Mentionez si ca mi-a zis la telefon politistul ca daca nu ma prezint se autosesiseaza din oficiu si imi trimite protectia copilului pe cap, fiind vorba, din spusele fostei sotii de o cearta de fata cu copii, ceea ce a fost eronat.
In mod normal nu ar mai fi nevoie de audierea dvs daca persoana vatamata isi retrage plangerea.
Banuiesc ca din cuprinsul plangerii organul de cercetare penala a sesizat ca ar mai fi vorba despre savarsirea unei infractiuni, posibil ”rele tratamente aplicate minorului” din cate inteleg eu din context, infractiune fata de care se poate sesiza din oficiu si doreste sa va audieze in legatura cu aspectele semnalate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate politia sa faca asta ? LaurentiuAAA LaurentiuAAA Buna ziua ! Tocmai am patit o situatie asemanatoare cu cea de aici: http://new-it.ro/online-new-media/ce-sa-faci-cand-iei-teapa-pe-okazii/ Numai ca situl ... (vezi toată discuția)
A procedat corect doamna politist? rodica_rdc rodica_rdc Buna seara,am si eu o problema si o sa incerc sa fiu scurta.Am trait in concubinaj 7 ani cu un barbat,si in urma acestei relatii,in anul 2011 s-a nascut fiica ... (vezi toată discuția)
Cind iti retragi plingerea de la parchet ContSters233635 ContSters233635 CIND iti retragi plingerea de la parchet sau DNA cind reclami pe fostul angajator ca au fost incalcate drepturile banesti si apoi in instanta conflictul de ... (vezi toată discuția)