avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plangerea catre o institutie publica = litigiu ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plangerea catre o institutie publica = litigiu ?

Am facut o plangere catre inspectoratul de stat pentru constructii fiindca mi-a fost construit ceva pe terenul meu de catre Primarie fara acordul meu. Tinand cont ca primaria vrea terenul si intr-o saptamana se discuta la sedinta de consiliu demararea procedurilor de expropiere pot arata ca exista un litigiu pentru amanarea inceperii procedurilor de expropiere? Adica plangerea facuta catre I.S.C si nesolutionata inca? Pot fi bagat in seama sau risc sa fac figura proasta?
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 15:11, 22 Ianuarie 2012
Buna seara .
In mod normal,Primaria poate demara exproprierea terenului , numai dupa solutionarea definitiva a dosarului de tulburare de posesie,pentru acel teren .
Cu stima,
Marius Bote .
Potrivit legii 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii primaria este partea cu care va aflati in litigiu.Actionati primaria in judecata .
da, o sa o atac in judecata, dar stiu cum si cat de greu e de sustinut un proces cu institutiile locale, mai ales cand toata lumea cunoaste pe toata lumea. intrebarea mea e mai simpla: pot sa ma duc la ei in ziua sedintei de consiliu si sa le zic: Nu puteti demara procedurile de expropiere fiindca eu am depus o plangere la I.S.C. care e in solutionare!!! ar fi corect sau risc sa mi se rada in fata?
Da,pentru ca aceasta plangere la ISC nu suspenda punerea in executare a acestei hotarari de consiliu,potrivit legii.Puteti,in schimb sa vorbiti cu cei din primarie in temeiul documentelor pe care le detineti.
adica, mai pe romaneste, daca ei vor sa demereze procedurile, plangerea respectiva e egal cu 0, deci nu se cheama litigiu, adica nu pot face nimic sa ii fac sa amane demararea procedurilor.

Alte discuții în legătură

Incalcare drept proprietate andreea joitoiu andreea joitoiu In 2008, august, am cumparat un teren de 1120mp (cfm masuratori cadastrale) pe numele copilului minor. Am obtinut autorizatia de constructie, lucrarile fiind ... (vezi toată discuția)
Probleme cu terenul kamilla2010 kamilla2010 De curand am cumparat un teren in intravilan, de 2340 mp, am demarat procedura pentru a mi construi un imobil, am obtinut autorizatie de constructie, dar cand ... (vezi toată discuția)
Hotarire judecatoreasca am cistigat in instanta un teren care l-am mostenit .executorul avenit a batut acei tarusi si respectivul a lasat terenul un an . in ... (vezi toată discuția)