am cistigat in instanta un teren care l-am mostenit .executorul avenit a batut acei tarusi si respectivul a lasat terenul un an . in urmatorul an eu am fost plecata din tara si cind am revenit , respectiva persoana si-a construit pe el diferite anexe.intrebarea mea este;trebuie sa-l actionez din nou in instanta sau este valabila vechea hotarire care a fost definitiva/
Trebuie sa-l actionasti din nou in instanta, insa ati putea face si plingere penala pentru nerespectarea hoyaririi judecatoresti si obligarea sa-si ridice anexele.Aceasta din urma este mult mai eficienta
Plangere penala pentru: tulburare de posesie / nerespectarea hotarari judecatoresti si cereti instantei sa dispuna daramarea anexelor pe cheltuiala lui.
In vederea desfiintarea constructiilor, instanta de judecata poate fi investita cu o actiune ce are ca obiect obligatia de a face, in sensul restabilirii situatiei anterioare. Pe cale de ordonanta presedintiala, persoana care tulbura exercitiul dreptului de proprietate poate fi evacuata.