avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ART. 256 NCP Tulburarea de posesie. Ce institutie a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ART. 256 NCP Tulburarea de posesie. Ce institutie a statului roman poate face constatarea privind desfiintarea sau strămutarea semnelor de hotar

ART. 256 Noul Cod Penal- Tulburarea de posesie,Care este institutia statului roman care poate face constatarea privind: desfiinţarea sau strămutarea semnelor de hotar ? Cum si in ce fel se pot dovedii aceste fapte?

Tulburarea de posesie
(1) Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, prin violenţă sau ameninţare ori prin desfiinţarea sau strămutarea semnelor de hotar, a unui imobil aflat în posesia altuia se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Ultima modificare: Luni, 17 Noiembrie 2014
telecomanda, utilizator
Cel mai recent răspuns: telecomanda , utilizator 12:59, 18 Noiembrie 2014
Prin plingerea penala, nu faceti decat sa se constate daca v-a fost sau nu incalcat un drept. Trebuie sa faceti o actiune in granituire, sa administrati probe (expertiza) si sa se stabileasca liniile de hotar.
Va rog d.na,avocat intreb CINE CONSTATA DACA SA INCALCAT UN DREPT ? CINE FAC EXPERTIZA si constata daca terenul este ocupat de terte firme sau peroane fizice ? Cine constata daca a desfiintata limita,,tarusii,, de delimitare a terenului- de unde probe cand politia nu face nimic... Care este institutia statului roman ?
Dvs, ca parte vătămată, trebuie să faceți dovada încălcării dreptului dvs. de proprietate prin metodele descrise.Se pot efectua expertize în vederea restabilirii liniei de hotar.
Cu actele de proprietate veți dovedi ce suprafață de teren dețineți în proprietate.
Organele de cercetare penală vor efectua demersurile necesare , pe baza probatoriului administrat, în vederea tragerii la răspundere a celor care v-au ocupat în mod abuziv proprietatea.

legally_aid a scris:

Dvs, ca parte vătămată, trebuie să faceți dovada încălcării dreptului dvs. de proprietate prin metodele descrise.Se pot efectua expertize în vederea restabilirii liniei de hotar.
Cu actele de proprietate veți dovedi ce suprafață de teren dețineți în proprietate.
Organele de cercetare penală vor efectua demersurile necesare , pe baza probatoriului administrat, în vederea tragerii la răspundere a celor care v-au ocupat în mod abuziv proprietatea.

Cu scuze anticipate-Va intreb eu este sau nu este obligat politistul care instrumenteaza cazul de tulburare de posesie sa mearga la fata locului in teren si sa constate ca sau desfiintat limitele de hotar si ca terenul este deja arat ? Politistul de caz poate merge cu Agentul Agricol de la primarie in teren si sa constate ? Eventual sa faca un Proces Verbal cu cele constatate ? Eu am actele pe teren in regula-Platesc impozit anual ...Toata comuna stie cine lucreaza acest teren numai politistul de caz nu doreste aflarea adevarului ! Cum pot eu sa fac dovada ,,incalcarii dreptului de proprietate,, daca politistul nu constata la fata locului ??? Cu martori o sa-mi scrieti-Da dar oamenii din zona se feresc din pricina fermierului care ocupa terenul .Respectivul fermier fiind un consilier judetean. Am vorbit personal cu politistul care ridica din umeri. A solicitat scris catre politie si parchet -Sa se faca constatare la fata locului. Nimeni nu misca in front stiind ca la mijloc este un consilier judetean si mare fermier. Partea si mai rea a lucrurilor este ca am fost in teren cu o ruda care dorea sa lucreze acest teren. Cand a vazut ca este deja arat si insamantat MI-A SPUS CLAR CA NU SE MAI BAGA STIIND CINE ESTE FERMIERUL

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de proprietate a unui teren agricol maurmarius maurmarius Incalcarea dreptului de proprietate a unui teren agricol unde se incadreaza in actuala legislatie?Terenul a fost arat si insamantat fara acordul proprietarului. (vezi toată discuția)
Tulburarea de posesie ,ocuparea unui teren fara acceptul propietarului ... cristiancsv cristiancsv Tulburarea de posesie ,ocuparea unui teren fara acceptul propietarului ,folosirea acelui teren si refuzul de al elibera ,,este caz penal sau civil ?? Ocuparea ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie? gillu gillu Buna ziua. Un comerciant are incheiata o conventie pt o suprafata de 15 mp aferent amplasarii unei rulote mobile si terase provizorii. In urma verificarii ... (vezi toată discuția)