avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de proprietate a unui teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de proprietate a unui teren agricol

Incalcarea dreptului de proprietate a unui teren agricol unde se incadreaza in actuala legislatie?Terenul a fost arat si insamantat fara acordul proprietarului.
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 12:32, 21 Mai 2014
Buna ziua !
Noul cod penal , la art. 256 prevede :
Tulburarea de posesie
(1) Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, prin violenţă sau ameninţare ori prin desfiinţarea sau strămutarea semnelor de hotar, a unui imobil aflat în posesia altuia se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren agricol sopor sopor Am cumparat un teren agricol,intr-o comuna din jud Cluj printr-n contract de vanzare cumparare intocmit intre mine si persoana de la care am cumparat. ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie ContSters445072 ContSters445072 DeTin un teren neingradit.Un vecin,a desfintat insemnele cadastrale,fara martori. In urma numeroaselor avertizari din partea mea si a sotiei,continua sa treaca ... (vezi toată discuția)
art. 256 ncp tulburarea de posesie. ce institutie a statului roman poate face constatarea privind desfiintarea sau strămutarea semnelor de hotar telecomanda telecomanda ART. 256 Noul Cod Penal- Tulburarea de posesie,Care este institutia statului roman care poate face constatarea privind: desfiinţarea sau strămutarea ... (vezi toată discuția)