avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Teren agricol
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Teren agricol

Am cumparat un teren agricol,intr-o comuna din jud Cluj printr-n contract de vanzare cumparare intocmit intre mine si persoana de la care am cumparat.
In Registru agricol figurez eu ca si proprietar.
Terenul a fost ocupat abuziv ,prin distrugerea gardului ,de catre un vecin,

Ma pot adresa instantei pentru recuperarea terenului avnd doar o adeverinta de la Primarie care atesta ca respectivul teren figureaza in Registrul Agricol vol 49 poz 555 cu numele meu.
Mentionez ca persoana care mi-a ocupat terenul nu detine nici un act de proprietate.

Va multumesc .

Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 08:53, 17 Aprilie 2016
Pana sa ajungeti in instanta depuneti o plangere penala la parchet pentru tulburare de posesie.

CAPITOLUL V-NCP
Distrugerea şi tulburarea de posesie
Art. 256
Tulburarea de posesie
(1) Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, prin violenţă sau ameninţare ori prin desfiinţarea sau strămutarea semnelor de hotar, a unui imobil aflat în posesia altuia se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate

Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de proprietate a unui teren agricol maurmarius maurmarius Incalcarea dreptului de proprietate a unui teren agricol unde se incadreaza in actuala legislatie?Terenul a fost arat si insamantat fara acordul proprietarului. (vezi toată discuția)
Politist care se antepronunta pe o cauza penala in momentul in care i-a fost repartizata cauza. am inregistrare audio-video telecomanda telecomanda Am facut plangere penala pentru Tulburare de posesie teren agricol la parchet. Parchetul a trimis cauza catre politie. Politistul care cerceteaza cauza ma ... (vezi toată discuția)
Tulburarea de posesie ,ocuparea unui teren fara acceptul propietarului ... cristiancsv cristiancsv Tulburarea de posesie ,ocuparea unui teren fara acceptul propietarului ,folosirea acelui teren si refuzul de al elibera ,,este caz penal sau civil ?? Ocuparea ... (vezi toată discuția)