avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Politist care se antepronunta pe o cauza penala in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Politist care se antepronunta pe o cauza penala in momentul in care i-a fost repartizata cauza. Am inregistrare audio-video

Am facut plangere penala pentru Tulburare de posesie teren agricol la parchet. Parchetul a trimis cauza catre politie. Politistul care cerceteaza cauza ma invitat sa dau declaratie, in timp ce dadeam declaratia dar si dupa politistul de caz incerca sa ma convinga sa merg in civil si isi expunea clar obtinea antepronuntandu-de. Ca dupa parerea lui nu trebuia sa fac plngere penala ca nu este nimic penal si ca statul roman este multumit ca terenurile agricole sun lucrate. Cert este ca si acum imi este terenul ocupat de aceleasi persoane..Politistu este omul care nu face nimic pentru rezolvarea cauzei Sa merg cu inregistrarea video la DNA ?
Cel mai recent răspuns: telecomanda , utilizator 11:53, 17 Noiembrie 2014
Cercetarea penala se face sub supravegherea unui procuror, politistul propune si procurorul dispune, dvs aveti posibilitatea in cazul unei solutii pe care o considerati nelegala sa va adresati cu plangere procurorului ierarhic superior si apoi daca solutia se mentine si la judecatorul de camera preliminara.
Va mai sugerez o plangere organului superior al politistului cu cele precizate de dumneavoastra.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014
Admin, administrator
Domnilor problema este ca acest politist incerca a musamaliza aspectul penal al faptelor.Mai precis: Am facut plangerea penala pt.Tulburare de posesie pentru anul agricol 2013-2014. In acesta vara cel ce imi tulbura posesia,bine mersi si-a cultivat recolta. Politistul nici macar odata nu sa interesat cine este persoana sau firma care cutiva terenul impotriva vointei mele. Mai mult decat ata actualmente am mers in teren pentru a-mi ara acest teren agricol. Stupoare este deja arat tot de aceiiasi persoana,firma. Am mers la Politie am solicitat scris si verbal ca politia sa se deplaseze la fata locului pentru a intocmii un proces verbal si de a lua la cunostiinta faptul ca iarasi imi este furat dreptul de proprietate. Politistu de caz imi spune verbal ca nu poate face nimic si ca nu este de competenta lui sa mearga in teren sa faca constatari.. Oare ce este de facut ?
ART. 256 NCP
Tulburarea de posesie
(1) Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, prin violenţă sau ameninţare ori prin desfiinţarea sau strămutarea semnelor de hotar, a unui imobil aflat în posesia altuia se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
ART.220 C.P. din 1969
Tulburarea de posesie
(1) Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, a unui imobil aflat în posesia altuia, fără consimţământul acestuia sau fără aprobare prealabilă primită în condiţiile legii, ori refuzul de a elibera imobilul astfel ocupat se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.
(2) Dacă fapta prevăzută în alin. 1 se săvârşeşte prin violenţă sau ameninţare ori prin desfiinţarea semnelor de hotar, a reperelor de marcare, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
(3) Dacă fapta prevăzută în alin. 2 se săvârşeşte de două sau mai multe persoane împreună, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 15 ani.
(4) Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

Prin Noul Cod penal a fost dezincriminată forma tip a infracţiunii de tulburare de posesie existentă în Codul penal din 1969, faptele de tipul celor prevăzute în cuprinsul alineatului 1 al art 220 urmând a fi soluţionate pe cale civilă. Astfel, aceasta fapta constituie un litigiu civil ce poate fi rezolvat pe calea actiunii posesorii.
În noua reglementare conţinutul constitutiv al infracţiunii în forma tip prevede condiţia săvârşirii faptei prin violenţă sau ameninţare ori prin desfiinţarea sau strămutarea semnelor de hotar, similar formei agravate a infracţiunii din vechiul c.p.
In noua reglementare nu se mai regăseşte modalitatea omisivă a săvârşirii faptei, respectiv prin refuzul de a elibera imobilul ocupat şi nici condiţiile referitoare la săvârşirea acţiunii incriminate fără consimţământul posesorului imobilului sau fără aprobarea prealabilă primită în condiţiile legii.
.
Ultima modificare: Luni, 17 Noiembrie 2014
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
,ART. 256 NCPnTulburarea de posesien(1) Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, prin violenţă sau ameninţare ori prin desfiinţarea sau strămutarea semnelor de hotar, a unui imobil aflat în posesia altuia se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Am inteles si multumesc ! Numai ca in teren actualmente nu mai exista la fata locului-,,Nici un semn de hotar,, Au fost desfiintate. A fost facuta- Desfiintarea semnelor de Hotar. --Chiar in vara acestuia an am fost in teren cu mai multi reprezentanti ai primariei care au facut o masuratoare si mi-au aratat cu exactitate unde este terenul. Nu mai exista nici un senm de hotar.. Tuturor le este teama sa de un raspuns scris. o actiune civila ??
Si mai este faptul ca: Efectiv habar nu am pe cine sa dau in judecata pe cale civila- Pentru ca Incepand de la Politiei-pana la Primaria din comuna respectiva toti se feresc a spune adevarul desii il cunosc cu exactitate.Toti fug de aflarea adevarului inclusiv cetatenii din comuna. Firmele care lucreaza terenuri in aceasta zona apatrin unor persoane influente poltic,,Cosilier Judetean,, Verbal cei de la primarie mi-a spus dar atat. Pe vorbe nu pot face nimic si asta de ani de zile.
Cu stima
Ultima modificare: Luni, 17 Noiembrie 2014
telecomanda, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de proprietate a unui teren agricol maurmarius maurmarius Incalcarea dreptului de proprietate a unui teren agricol unde se incadreaza in actuala legislatie?Terenul a fost arat si insamantat fara acordul proprietarului. (vezi toată discuția)
Tulburarea de posesie ,ocuparea unui teren fara acceptul propietarului ... cristiancsv cristiancsv Tulburarea de posesie ,ocuparea unui teren fara acceptul propietarului ,folosirea acelui teren si refuzul de al elibera ,,este caz penal sau civil ?? Ocuparea ... (vezi toată discuția)
Teren agricol sopor sopor Am cumparat un teren agricol,intr-o comuna din jud Cluj printr-n contract de vanzare cumparare intocmit intre mine si persoana de la care am cumparat. ... (vezi toată discuția)