Nu stiu articolul, paragraful din lege care se refera la acest aspect. De fapt nici cu ce lege se lucreaza nu stiu. Teoretic e legea noua, practic nu prea ...
Dar concret, pe legea veche (banuiesc ca acest lucru nu s-a schimbat, nu garantez) calculul in cazul meu pentru 5 ani de facultate a dat rezultatul 4 ani, 11 luni si 4 zile. Mai in detaliu din 1 octombrie (anul I) si pana in 5 septembrie dupa terminarea facultatii - data ce reprezinta data de angajare (inceputul stagiaturii).
Sper ca, orientativ, va faceti o idee ce rezultat va fi.
Legea 263/2010
Art.49
(1) În sistemul public de pensii se asimilează stagiului de cotizare și perioadele necontributive, denumite în continuare perioade asimilate, în care asiguratul:
b) a urmat cursurile de zi ale învățământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, cu condiția absolvirii acestora cu diplomă;
H.G.257/2011
Art.76
(1) Actele la care se face referire la art. 103 alin. (2) din lege sunt, după caz:
a) pentru pensia pentru limită de vârstă, anticipată și anticipată parțială:
– diploma de absolvire a învățământului universitar (original și copie) și adeverința din care să rezulte durata normală, perioada studiilor și faptul că acestea au fost urmate la zi;
Sunt femeie născută în anul 1963 15 ,07, lucrez din anul noiembrie 1981, cînd mă pot pensiona anticipat, și daca grupa de doi ani , mă ajută la vechime .
Mulțumesc,
-Am terminat facultatea la zi cu diploma in anul 1986;
-Din anul 1986,sunt angajat fara intrerupere pana astazi;
-Am implinit varsta de 60 de ani'
As dori sa stiu daca pot beneficia de pensionare anticipata in conditiile legii nr.263/2010,art.62,alin.3 si art.49 alin.1,lit.a),c),g)