Am gasit pe acest site lista de membri care sunt avocati in Sibiu. O sa incerc sa contactez pe cineva de pe lista.
Nu ma pricep la partea legala, dar cand un parinte tine un copil in alta tara impotriva vointei celuilalt parinte, asta nu intra la categoria rapire? Chiar este legal ceea ce face ea? Am gasit informatii care par a spune asta, si citez
"In conformitate cu prevederile articolului 3 din Conventie, deplasarea sau neinapoierea unui copil se considera ilicita in situatia in care nu se respecta regimul incredintarii minorului catre un parinte si sunt violate drepturile acestuia, consfintite printr-o hotarare judecatoreasca.
In acest sent, articolul 8 din legea 100/1992 prin care Romania a aderat la Conventia de la Haga prevede ca „persoana (...) care pretinde ca un copil a fost deplasat sau retinut prin violarea dreptului privind incredintarea poate sa sesizeze fie autoritatea centrala a resedintei obisnuite a copilului, fie pe aceea a oricarui stat contractant, pentru ca acestea sa acorde asistenta lor in vederea asigurarii inapoierii copilului“.
Am gasit asta pe pagina urmatoare:
[ link extern ]
De asta nu inteleg, cum poate statul roman sa ii acorde ei divortul dupa cum vrea ea, eu sa urmez sa platesc pensie (lucru caruia nu ma impotrivesc), si sa nu am decat dreptul sa vin in calatorie peste ocean ca sa vad copilul. De ce are ea dreptul sa mearga oriunde in lume, si astfel sa imi anuleze mie dreptul de a fi parte din viata copilului?