avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1839 soluții astăzi
Forum Activitate unk

Activitate unk

Răspuns la discuția contract de asistenta juridica
In ce conditii poate un client sa dizolve un contract de asistenta juridica?

Detalii
Sa spunem ca avocatul nu a avut ocazia inca sa reprezinte clientul in instanta, contractul de asistenta juridica e semnat, dar banii nu au fost platiti inca. Sa spunem ca avocatul a acordat din timpul lui clientului, si chiar a ajutat clientul cu prepararea unor scrisori/documente. Daca clientul decide pentru oarecare motiv sa angajeze un alt avocat, este posibil ca clientul sa dizolve contractul cu avocatul initial? Daca da, trebuie sa plateasca intreaga suma care ar fi platit-o in acord cu contractul susnumit fara ca avocatul sa fi avut ocazia sa reprezinte clientul in instanta?
Răspuns la discuția Departe de copil, acum divort
Desigur o sa fac asta. Credeam totusi ca cineva pe forum are ceva experienta cu cazuri in care a fost folosita conventia de la Haga, caci eu cred ca se aplica in cazul nostru, si m-ar fi ajutat sa explice un pic ce si cum. Nu aveti idee cat de disperat ma pot simti la gandul ca imi voi vedea copilul numai o data pe an, casi cand as fi in inchisoare.

Maine o sa contactez autoritatea centrala a provinciei in care locuiesc, acesta fiind locul unde se incepe depunerea plangerii in caz ca un copil este retinut intr-o tara straina de unul din parinti fara acordul celuilalt; o sa le si cer sa-mi recomande un avocat aici.

Pentru divortul care va avea loc in Sibiu o sa contactez un avocat care locuieste acolo, sa ma reprezinte.
Răspuns la discuția Departe de copil, acum divort
Am gasit pe acest site lista de membri care sunt avocati in Sibiu. O sa incerc sa contactez pe cineva de pe lista.

Nu ma pricep la partea legala, dar cand un parinte tine un copil in alta tara impotriva vointei celuilalt parinte, asta nu intra la categoria rapire? Chiar este legal ceea ce face ea? Am gasit informatii care par a spune asta, si citez


"In conformitate cu prevederile articolului 3 din Conventie, deplasarea sau neinapoierea unui copil se considera ilicita in situatia in care nu se respecta regimul incredintarii minorului catre un parinte si sunt violate drepturile acestuia, consfintite printr-o hotarare judecatoreasca.

In acest sent, articolul 8 din legea 100/1992 prin care Romania a aderat la Conventia de la Haga prevede ca „persoana (...) care pretinde ca un copil a fost deplasat sau retinut prin violarea dreptului privind incredintarea poate sa sesizeze fie autoritatea centrala a resedintei obisnuite a copilului, fie pe aceea a oricarui stat contractant, pentru ca acestea sa acorde asistenta lor in vederea asigurarii inapoierii copilului“.


Am gasit asta pe pagina urmatoare:
[ link extern ]

De asta nu inteleg, cum poate statul roman sa ii acorde ei divortul dupa cum vrea ea, eu sa urmez sa platesc pensie (lucru caruia nu ma impotrivesc), si sa nu am decat dreptul sa vin in calatorie peste ocean ca sa vad copilul. De ce are ea dreptul sa mearga oriunde in lume, si astfel sa imi anuleze mie dreptul de a fi parte din viata copilului?
Răspuns la discuția Departe de copil, acum divort
Nu as cere sa fie copilul numai cu mine, nu ca nu as dori asta, dar ea il iubeste pe copil si eu personal simt ca mai ales la varsta frageda, daca nu se poate sa fie amandoi parintii cu el, mai bine sa fie mama daca nu e o distrusa. Si ea e iubitoare ca mama. Emotional totusi as vrea sa ma prezint. Dar daca puteti recomanda un avocat in Sibiu, va sunt recunoscator.
Răspuns la discuția Departe de copil, acum divort
Nu stiu daca inteleg gresit, dar eu daca ma prezint la tribunal cand se face divortul sau daca nu ma prezint, se pare ca decizia este aceeasi, o sa se incheie divortul si ei i se va da drept irevocabil la copil. Si atunci singura optiune pe care o mai am e doar sa inghit pilula amara si sa incerc sa traiesc asa, cu gandul ca am pierdut copilul.

Ca sa clarific, chiar daca as putea cumva sa o aduc cu forta, sunt convins ca nu ar fi de folos. Ma gandesc la binele copilului, si daca ea e fortata sa faca ceva de genul asta ar fi nefericita, si ar afecta si copilul. Si totusi, e atat de greu pentru mine sa accept ca la propriu, eu nu voi fi parte din viata copilului. E greu de acceptat ca voi fi doar un tata fictiv. Mi-e foarte dor de el. Doamnelor avocate, va multumesc la amandoua pentru sfaturile legale.
Ma gasesc intr-o situatie deplorabila si confuza. Locuiesc in Canada de multi ani, fiind plecat dinainte de '89 din Romania. Sotia a venit cu ocazia casatoriei aici, din 2006. A nascut un baietel anul trecut. Problemele care le-am avut inainte in casnicie se pare ca au devenit mult mai mare cand a venit mama ei la noi, cu ocazia nasterii copilului. Vara asta, cam la 6 luni dupa nastere, sotia a spus ca isi doreste foarte mult sa mearga in vizita in Romania o data cu intoarcerea mamei ei, sa vada copilul strabunica, rudele, etc., urmand sa se intoarca dupa 6 luni. Acum o saptmana mi-a spus ca a depus actele de divort, si ca s-a inscris de cand a ajuns in Romania la o facultate care tine 3 ani. Sufar fizic la gandul ca va tine copilul departe de mine. Eu nu am cum sa ma mut in Romania, am slujba aici, si un copil mai in varsta dintr-o relatie anterioara. Acum sunt ranit si confuz, caci nu stiu ce optiuni am. Ea sustine ca este pentru binele copilului sa stea in Romania, pentru ca acolo se simte iubita de mama ei si rude. Este chiar posibil sa ia copilul de langa tata si sa plece si sa il tine departe fara nici o problema? Oare exista ceva ce pot sa fac pe cale legala sa fiu parte din viata copilului? Multumesc anticipat pentru orice sfat si opinie.