cyan: administratora mi-a comunicat ca: " achitarea in avans catre furnizori pt apartament ( 1 persoana) se face din FR al fostilor proprietari ( erau 3 persoane). Mi s-ar parea normal sa vorbiti cu dansul direct si sa veniti cu un acord scris al dumnealui ca sa preluati fondul de rulment existent".
Eu cu fostii proprietari am discutat si le-am spus ca este dreptul lor de a-si recupera banii, deoarece si-au achitat totul la zi. A ramas ca vor contacta si ei un avocat si nu ne-am mai auzit de 2 luni.
Eu m-am mutat pe 31 dec, si imediat am si anuntat administratora ca nu am posibilitatea in aceasta perioada, sa achit FR -ul fostilor. Adica sa dau cei 400 ron, etc. Dar ca as fi dispusa sa achit in rate ce mi se cuvine. Din pacate nu este f comunicativa si cand ne intalnim evita orice discutie, trimitandu-mi doar mail-uri in care tot aminteste de fostii proprietari, ca sa discut eu cu ei. Mie una mi se pare un pic abuziva, dupa parerea mea, am cerut sfatul dvs. nu pt ca sunt rau platnica, dar pt ca imi plac lucrurile facute ca la carte.
@elga50 - cu tot respectul, exemplele de informatii pe care le-am prezentat la inceputul mesajelor contine unul redactat de dvs in care sustineti ca nu este obligatoriu...v-am inteles punctul de vedere, doar ca nu mi se pare corect cum oferiti aceste informatii si nu cred ca
@ynocentta a gresit cu absolut nimic.
voi cauta spete in domeniu ca sa ma lamuresc, ca se pare ca nu reusesc sa aflu nimic concret aici.
multumesc mult pt raspuns
eu sunt intr-o situatie delicata de sanatate pt care nu reusesc sa-mi fac toate analizele necesare din cauza lipsei de bani.
imi platesc in fiecare luna intretinerea cu o intarziere de 5 zile, pt ca atunci imi primesc salariul si din pacate- ar tb sa fiu f linistita- primesc mail-uri f des de la asociatie cum ca tb neaparat sa achit fondul de rulment in valoarea de 400 ron desi eu in 4 luni de zile cel mai mult am avut de plata 150 ron/luna
imi cer scuze ca mai insist asupra acestui aspect, nu mi se pare corect sa renunt la toate tratamentele pt ca o asociatie o duce de azi pe maine
cred ca primordial ar fi fiinta umana, dar...cand vine vorba de bani nu se gaseste nicio lege sa spuna clar ""este sau nu obligatoriu fondul de rulment?"
cu tot respectul
multumesc pt raspuns
nedumerirea mea este, ca in lege din cate am inteles eu, nu scrie nicaieri cum ca ar fi obligatoriu, ar reiesi doar ca este opional. cum am gasit mai multe articole recente care se contrazic, v-am cerut ajutorul pt o rezolvare cat mai corecta a situatiei.
va dau doua exemple de articol:
"Anul trecut, Guvernul a aprobat Legea nr. 230/6.06.2007, prin care fondul de rulment, odata obligatoriu, a devenit doar un fond optional. Locul acestuia a fost luat de fondul de reparatii. "
"Dată post: Sambata, 25 Mai 2013, 15:11
Nici o lege din Romania,nu prevede obligativitatea pt existenta fondului de rulment.FR este al PROPRIETARULUI,nu al asociatiei,aceasta doar il ruleaza pt interesele proprietarilor,care au dat acest fond.FR nu poate fi folosit pt a acoperi restantele proprietarilor rau platnici.Daca proprietarul nu doreste sa contribuie la FR in asociatie,atunci are obligatia sa achite intretinerea in maxim 5 zile de la afisarea listei(plus 15 zile,dupa care se poate pune penalizari).In perioada de criza financiara,nu se recomanda sa se ceara cotizarea la FR pentru ca agraveaza situatia economica din bloc.Eu am cerut restituirea,mi s-a refuzat,atunci am scazut suma respectiva dintr-o plata de intretinere lunara.Sunt trecuta la "restantieri",dar fara penalizari,de luni de zile.Faptul ca nu au facut sedinta anula, a adunarii generale,de ani de zile si exista suspiciuni de mai multe feluri,am refuzat sa platesc bani fara chitanta si de asemeni nu am siguranta cum folosesc fondul de rulment. Neconvocarea Adunarii Generale Ordinare,cel putin o data pe an,in primul trimestru,constitue contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 500 la 3000 lei.De ce nu vor sa faca???"
ultima dată editat de elga50 pe data de Sambata, 25 Mai 2013, 18:52"
imi puteti confirma va rog, cele prezentate mai sus? Multumesc mult
Buna ziua, ma puteți ajuta va rog, sa înțeleg dacă legea 230/2007 ma obliga la achitarea fondului de rulment? si dacă, da, de ce trebuie sa achit cuantumul foștilor proprietari, având in vedere ca locuiesc doar eu in apartament de patru luni si costurile lunare sunt cu mult mai reduse fata de cheltuielile foștilor proprietari. Din păcate doamna de la asociație spune ca tb sa achit cat mai urgent, altfel pot fi data in judecata si nu dorește sa-mi dea niciun alt detaliu. Multumesc
buna ziua,
sunt angajat cu cmi pe durata determinata si am anuntat sapt.trecuta ca vreau sa-mi dau demisia. Mi-au spus ca sunt obligat sa raman inca 15 zile, dar dupa o ora mi s-a spus sa ma ridic si sa plec, ca vom discuta sapt. urmat. Urmeaza sa ma mut intr-o alta localitate si daca fac o demisie cu lichidare la zi sunt obligati sa-mi dea banii si pe luna in curs, pe loc?