avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Activitate emfilia

Activitate emfilia

Eu cred ca RIL-ul promovat recent de ICCJ nu rezolva deloc problema ridicata. Pentru ca cele doua baarori vor spune in continuare, fiecare dintre ele, ca sunt legal infiintate. Eu continui sa sustin ca problema este la legea de organizare a profesiei. Profesia fiind liberala nu poti restrictiona accesul pe piata cum face UNBR.
Răspuns la discuția Admitere Barou 2015
Buna ziua colege/colegi,

Va redau, mai jos, o petitie pe care o adresez UNBR. A fost adresat si anul trecut si -- contrar prevederilor legale -- UNBR nu a rspuns (si nici nu a luat vreo masura in sensul celor solicitate).
Daca dintre voi este cineva care doreste sa sustina petitia, va rog sa imi trimiteti un mesaj in care sa mentionati "Sustin" si sa treceti numele, prenumele si localitatea de domiciliu, la adresa de email emfilia@yahoo.com.
De asemenea, va rog sa distribuiti petitia (cu mentiunile de mai sus), daca sunteti abonati pe liste de discutii sau forumuri care privesc admiterea in Barou 2015.
Teremenul pana la care puteti trimite sustinerile este marti, 01.09.2015, ora 10.
Desigur, pot semna si cei care nu au calitatea mentionata, cu rugamintea de a trece, alaturi de semnatura, calitatea pe care o au.
Va multumesc!

Stimate Domnule Preşedinte,
Prin prezenta, subsemnatul, în calitate de candidat la examenul pentru primirea în profesia de avocat, sesiunea septembrie 2015, vă rog să analizaţi şi să dispuneţi următoarele:
-- editarea subiectelor de examen într-un format accesibil, care să nu presupună o atenţie sporită ca urmare a dimensiunii reduse a caracterelor, cum s-a întâmplat în anii precedenţi, ţinând cont de faptul că majoritatea sălilor de susţinere a examenului beneficiază preponderent de lumina artificială a neoanelor (este adevărat că editarea în format cu caractere mai mici conduce la economii şi la o protecţie a mediului înconjurător – eu fiind adeptul unor astfel de măsuri de protecţie – însă un astfel de format implică o atenţie şi o concentrare sporite pe desluşirea textului, constituind o piedică în soluţionarea optimă a subiectelor de examen);
-- luarea în considerare, cu notarea corespunzătoare (0,50 puncte), inclusiv a răspunsurilor care indică o singură variantă corectă, în cazul în care două variante sunt corecte, deoarece numai în acest mod se realizează o notare care apreciază cunoştinle candidatului în mod adecvat (în măsura în care două sunt variantele corecte de răspuns, iar candidatul indică numai una din acestea este inechitabilă neacordarea unei fracţii de punctaj, corespunzătoare răspunsului oferit);
-- luarea în considerarea a posibilităţii candidaţilor de a folosi legislaţia din care sunt alcătuite subiectele de concurs, ţinând cont totodată de faptul ca această posibilitate este acordată candidaţilor pentru susţinerea examenului de definitivare în profesie;
-- alocarea unei perioade suplimetare de timp (minim 30 minute) pentru transcrierea răspunsurilor prin umplerea cercurilor de pe foaia corespunzătoare, apreciind faptul că, aşa cum sunt indicaţiile din regulamentul de organizare şi desfăşurare a examenului, această operaţiune trebuie efectuată cu minuţiozitate, consumând un timp important din cel afectat examinării (din propria experienţă, dar şi dindiscuţiile cu candidaţi din anii precedenţi a rezultat că finalizarea acestei proceduri implică cel puţin 40 de minute).
Aceste cerinţe vă sunt adresate, pe de o parte, în considerarea faptului că examenul la care fac referire este unul de admitere în profesie ca avocat stagiar, iar pe de altă parte, a faptului că profesiunea de avocat este una liberală, principial nesupusă testării din partea unui organism alcătuit din viitorii concurenţi pe piaţă ai candidaţilor, aspect ce poate conduce la declararea ca neconstituţională a reglementării care statuează această formă de concurs.
Prezenta petiţie este susţinută de următoarele persoane, înscrise la examenul pentru primirea în profesia de avocat, sesiunea septembrie 2015:

Roxana Anghel, Bucureşti
Oana Chiru, Bucureşti
Romina Natalia Sandar, Bacău
Darius Pungă, Bucureşti
Mihai Sadoveanu, Bucureşti

Vă mulţumesc!
Cu consideraţie, 01.09.2015
Emil Moise
str. ------------- Buzău, tel --------------, emfilia@yahoo.com
Domnului Preşedinte al Uniunii Naţionale a Barourilor din România
Răspuns la discuția Admitere barou 2014
Dintre cei care sustin ca variantele corecte sunt a+c, ne poate explica cineva clar de ce?
Răspuns la discuția Admitere barou 2014
Si eu zic ca este a+b
Răspuns la discuția Admitere barou 2014
Si daca da, imi puteti scrie la emfilia@yahoo.com, poate mai schimbam unele impresii.
Răspuns la discuția Admitere barou 2014
Buna seara,

De aseemea, va rog sa imi spuneti daca este cineva din Buzau care se pregateste pentru admiterea din 2014!
Multumesc!
Buna seara,

Dupa examenul de ieri, la sala 116 au ramas un telefon mobil si un rucsac. Am atras atentia celor din comisia de supraveghere si mi-au spus ca or sa le ia. Daca stiti pe cineva care a reclamat pierderea lor va rog sa ii transmiteti!
Multumesc!
O seara buna,
EM
Multumesc pentru sugestia cu Liviu Pop, insa are vreo carte pentru Noul Cod Civil?
Daca da, la care editura?
Multumesc!
EM
Buna seara,

Imi puteti spune ce carte ati avut in vedere la Civil pt Obligatii?
Multumesc!
O seara buna,
EM
Buna ziua,

Va rog sa imii spuneti daca la tema Persoanele este buna cartea lui Eugen Chelaru, C.H. Beck 2012, editia a 3/a!
Va multumesc!
EM