Am specificat deja ca doresc sa inchei acte aditionale la contractele de munca, deci este/va fi acordul salariatului.
Am negociat salarii mai mari. O parte din salariu va fi platita in numerar iar alta se doreste in natura. De ce in natura? Pentru ca nu se mai fac retineri la aceasta suma.
Am postat aici la "contabilitate" in speranta ca ma veti ajuta cu privire la retinerile la platile in natura.
De ce am dat exemple de altele gen factura d etelefon, utilitati,... etc.? Deoarece deja ofer bonuri de masa, iar cu bonurile nu se pot plati cele enumerate de mine.
Un exemplu>
Am negociat cu un Director de departament salariul de 1.600 lei net. As dori ca in numerar sa platesc 1.000 lei iar in natura 600 lei. Repet as dori sa stiu care sunt retinerile in acest caz - la sumele in natura (stiu ca nu sunt aceleasi ca la sumele in numerar).
Multumesc anticipat oricarui binevoitor ce ma va ajuta sa ma luminez.
As dori sa inchei acte aditionale cu angajatii pentru ca, o parte din salariu, sa fie platit in natura.
Ce fel de situatii pot fi plata in natura?
Utilitatile casei unde locuiaste salariatul, factura de telefon, scoala pe care o urmeaza, gradinita copilului, pachete (pampers, medicamente, etc) care vor fi achitate direct de angajator pot fi considerate plati in natura?
Retinerile la aceste sume sunt aceleasi ca la sumele platite in numerar?
Documentatiile pentru finantare realizate de catre o firma de consultanta sunt protejate de dreptul de autor?
Ce functii sunt catalogate drept personal administrativ?
Consilierul juridic face parte din personalul administrativ? :-/
In contract am asa
2. ÎNCETAREA CONTRACTULUI
2.1. Prezentul contract încetează:
a) de plin drept, fără a mai fi necesară intervenţia unui tribunal arbitral sau a unei instanţe judecătoreşti, în cazul în care una dintre părţi nu şi-a executat ori îşi execută în mod necorespunzător oricare dintre obligaţiile ce-i revin din prezentul contract;
b) prin acordul părţilor.
2.2. Partea care invocă o cauză de încetare a prevederilor prezentului contract, va notifica cealaltă parte cu cel puţin 3 zile înainte de data la care încetarea urmează să-şi producă efectele.
2.3. În accepţiunea părţilor contractante, orice notificare adresată de una dintre acestea celeilalte, este valabil îndeplinită dacă va fi transmisă la adresa / sediul prevăzut în partea introductivă a prezentului contract. În cazul în care notificarea se va face pe cale poştală, ea va fi transmisă, prin scrisoare recomandată, şi se consideră primită de destinatar în 5 zile de la data la care a fost predată la oficiul poştal. Dacă notificarea se trimite prin telex sau fax, ea se consideră primită în prima zi lucrătoare după cea în care a fost expediată. Notificările verbale nu se iau în considerare de nici una dintre părţi, dacă nu sunt confirmate, prin intermediul uneia dintre modalităţile prevăzute la alineatele precedente.
2.4. Rezilierea prezentului contract nu va avea nici un efect asupra obligaţiilor deja scadente între părţile contractante.
Ma gandeam sa invoc acest articol, alin 1 motivatia fiind ca el nu mi-a achitat o prestatie anterioara celei ce trebuie sa o predau eu ce trebuie realizata cu ajutorul subcontractantului.
Noul subcontractant cere mai mult decat cel vechi, prin urmare si eu ar trebui sa maresc suma clientului. Asta e bubitza.
Speta
Am un contract de prestari servicii. Am un subcontractant. In contractul meu principal este stipulat ca clientul este de acord sa lucrez cu respectivul subcontractant. Subcontractantul isi inchide firma. Daca aduc un alt subcontractant, inseamna o oferta de pret diferita. Ce fac? Pot invoca forta majora? Si clientul meu sa-si faca singur acea parte din contract?
Sau ce altceva pot face pentru a scapa de acea obligatie, pentru ca in noile conditii este in dezavantajul meu.
Incepeti cu plangere la politie, scoateti certificate medicale care sa constate orice urma de lovitura, vanataie, zgarieturi... Cu acestea puteti inainta actiune penala in instanta. Puteti obtine si restrictiee de a se apropia. Chiar si pentru furt, chiar talharie, trebuie martori care sa declare ca au vazut. Pana la urma incalca o proprietate cand intra in casa, nu?
Indraznesc si eu sa adaug coruptia sau/si prostia sau si/indiferenta.
Exemple sunt multiple, printre care:
Evacuare pe cale de ordonanta presedentiala a sotului violent care a durat un an de zile. Ordonanta a fost data in favoarea sotiei, sotul a inaintat recurs, tardiv, peste termen, nu s-a prezentat, iar hotararea a fost data in favoarea lui.
Paralel, divort cu evacuare, intre aceleasi persoane, durata: peste un an de zile, toate probele sunt in favoarea sotiei, procese verbale de la politie, adeverinte prin care se arata ca doi copiii, unul de 8 ani si unul de 5 urmeaza, la aceasta varsta alarmanta, sedinte la psiholog pentru ca nu se mai pot integra la scoala respectiv gradinita si in nici un colectiv, dispozitii ale martorilor atat ai ei cat si ai lui care spun ca este violent nu mai contribuie cu nici un ban in casa, consuma e cumpara mama pentru copii, nu s-a ingrijit niciodata de necesitatile acestora, si................... stupoare instanta nu dispune evacuarea si nu dispune plata pensiei alimentare din momentul introducerii actriuni asa cum s-a cerut, dispune divortul din vina ambelor parti:O
Sotia face recurs, se obtine declaratia sotului ca nu contribuie cu nimic in casa de mult timp, se mai obtin niste procese verbale de la politie mai noi, si................... se respinge recursul sotiei cum ca nu sunt motive de evacuare si nici de plata a pensiei alimentare:O
Cum s-au aministrat probele???
Sotul care e un fost gardian public, momentan nu se stie daca mai lucreaza, acum face parte dintr-o banda de hoti care se pare ca se ocupa si de droguri.
Judecatorii nu au stiut sa administreze probele sau au inchis ochii??
Contractul de comodat este bine sa fie incheiat in fata notarului cu clauze clare de plata a utilitatilor sau ce se mai vrea a se plati, si cu specificatia: Prezentul contract constituie titlu executor. Fara aceasta clauza degeaba se incheie in fata notarului ca nu se poate executa imediat va fi nevoie tot de instanta. Cu aceasta clauza executorul poate sa-si faca treaba f repede.