Speta
Am un contract de prestari servicii. Am un subcontractant. In contractul meu principal este stipulat ca clientul este de acord sa lucrez cu respectivul subcontractant. Subcontractantul isi inchide firma. Daca aduc un alt subcontractant, inseamna o oferta de pret diferita. Ce fac? Pot invoca forta majora? Si clientul meu sa-si faca singur acea parte din contract?
Sau ce altceva pot face pentru a scapa de acea obligatie, pentru ca in noile conditii este in dezavantajul meu.
nu stiu cu forta majora, daca e cazul sa o invocati...exista clauza in contract cu interzicerea altei subcontractari, expresa? daca da, atunci e caz de forta majora, care va impiedica sa va exec obligatiile..sau le poate executa contractorul principal..sau clientul....depinde de prevederile efective...
ce nu inteleg e de ce tb sa schimbati oferta de pret? e clauza in acest sens? dar alta clauza in sensul ca nu puteti aduce subcontractori decat cu acordul clientului? daca nu e....pur si simplu ii aduci la cunostinta de schimbarea subcontractantului si purcedeti la continuarea executarii contractului.
atunci mergeti pe forta majora , in functie de posibilitatea, data prin clauze, de a va alege sau nu subcontractorul.....poate e si clauza la capitolul reziliere, in privinta asta..adica sa fie scris ca daca dispare subcontractorul initial contractul se considera reziliat/opereaza rezolutiunea.........sau daca nu puteti executa singuri......trebuie vazut contractul si vointa partilor
In contract am asa
2. ÎNCETAREA CONTRACTULUI
2.1. Prezentul contract încetează:
a) de plin drept, fără a mai fi necesară intervenţia unui tribunal arbitral sau a unei instanţe judecătoreşti, în cazul în care una dintre părţi nu şi-a executat ori îşi execută în mod necorespunzător oricare dintre obligaţiile ce-i revin din prezentul contract;
b) prin acordul părţilor.
2.2. Partea care invocă o cauză de încetare a prevederilor prezentului contract, va notifica cealaltă parte cu cel puţin 3 zile înainte de data la care încetarea urmează să-şi producă efectele.
2.3. În accepţiunea părţilor contractante, orice notificare adresată de una dintre acestea celeilalte, este valabil îndeplinită dacă va fi transmisă la adresa / sediul prevăzut în partea introductivă a prezentului contract. În cazul în care notificarea se va face pe cale poştală, ea va fi transmisă, prin scrisoare recomandată, şi se consideră primită de destinatar în 5 zile de la data la care a fost predată la oficiul poştal. Dacă notificarea se trimite prin telex sau fax, ea se consideră primită în prima zi lucrătoare după cea în care a fost expediată. Notificările verbale nu se iau în considerare de nici una dintre părţi, dacă nu sunt confirmate, prin intermediul uneia dintre modalităţile prevăzute la alineatele precedente.
2.4. Rezilierea prezentului contract nu va avea nici un efect asupra obligaţiilor deja scadente între părţile contractante.
Ma gandeam sa invoc acest articol, alin 1 motivatia fiind ca el nu mi-a achitat o prestatie anterioara celei ce trebuie sa o predau eu ce trebuie realizata cu ajutorul subcontractantului.