avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Activitate homerbos

Activitate homerbos

Salut .. am revenit cu o intrebare care a inceput sa ma macine de cateva zile si nu gasesc raspuns ...
Prietena mea a aflat acum 3 zile ca este insarcinata .. In urma cu 2 saptamani si`a dat demisia din cadrul companiei in care lucra si urmatorul contract de munca il va semna peste aproximativ o luna ...
Nu stiu daca am pus titlul corect acestui post .. dar as vrea sa intreb de acel concediu de 2 ani ( cum era inainte ) de crestere al copilului in care beneficia de un procent din salariul de pe cartea de munca ..
Stiu ca a fost galagie pe aceasta tema si pe la televizor, dar la momentul respectiv nu eram interesat .. Dupa noul cod.. cum poate beneficia de acea bonificatie ?
Trebuie sa aiba 1 an continuu in campul muncii inainte sa nasca ? ( chiar daca schimba locul de munca ? .. asta presupunand alt contract in alta institutie ? )
Sau va primii acei bani chiar daca a lucrat pana acum unde a lucrat .. si face o pauza de o luna .. si apoi revine la munca in alta companie pentru urmatoarele 6-7 luni ?

Va multumesc anticipat pentru raspunsurile voastre !
Răspuns la discuția Amenda contraventionala
Art 16 (1) - .... posibilitatea achitării în termen de 48 de ore a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, dacă acesta prevede o asemenea posibilitate;

dacă acesta prevede o asemenea posibilitate - deci asta ar fii la latitudinea agentului constatator, asta inteleg eu.

Pana la urma - este obligat sa completeze si acea rubrica in PV ?
Va multumesc pentru lamuriri.
Problema a fost la ghiseu cand am fost sa o platesc.
Agentul nu mi-a scris pe PV ca o pot platii la jumtate in acest timp
Salut ! Sunt nou pe aici .. motivul pentru care am intrat pe acest forum este amenda mea .. Am fost oprit de agentul rutier care m-a sanctionat conf legii cu 6 puncte amenda. OK ... dar nu este dreptul meu sa o pot platii in 48 de ore la jumatate din valoare ?
Am semnat PV`ul ca primarul .. apoi cand am vazut sa`mi dau cu ea in cap .. exista amenzi contraventionale la care sa nu ai aceasta optiune ?

Va multumesc anticipat !