avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda contraventionala

Salut ! Sunt nou pe aici .. motivul pentru care am intrat pe acest forum este amenda mea .. Am fost oprit de agentul rutier care m-a sanctionat conf legii cu 6 puncte amenda. OK ... dar nu este dreptul meu sa o pot platii in 48 de ore la jumatate din valoare ?
Am semnat PV`ul ca primarul .. apoi cand am vazut sa`mi dau cu ea in cap .. exista amenzi contraventionale la care sa nu ai aceasta optiune ?

Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 10:57, 12 Octombrie 2010
In termen de 48 de ore de la comunicarea PV ,aveti dreptul sa achitati 1/2 din sanctiunea aplicata
Problema a fost la ghiseu cand am fost sa o platesc.
Agentul nu mi-a scris pe PV ca o pot platii la jumtate in acest timp
Atacati procesul - verbal de contraventie.
Potrivit art 16 (1) din OG 2 / 2001 "Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu: .... posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ"

Plangerea este scutita de taxa judiciara de timbru.

Succes
Va multumesc pentru lamuriri.
Art 16 (1) - .... posibilitatea achitării în termen de 48 de ore a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, dacă acesta prevede o asemenea posibilitate;

dacă acesta prevede o asemenea posibilitate - deci asta ar fii la latitudinea agentului constatator, asta inteleg eu.

Pana la urma - este obligat sa completeze si acea rubrica in PV ?

Alte discuții în legătură

Daca intr un proces verbal amenda curculatie nu e mentionat numarul ... ioneludrea ioneludrea Daca intr un proces verbal amenda curculatie nu e mentionat numarul de inmatriculare al masinii acesta poate fi contestat? Daca da trebuie platita amenda pana ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal de contraventie; motiv de nulitate laurentiu8700 laurentiu8700 Agentul constatator nu a mentionat in procesul verbal de contraventie posibilitatea achitarii de catre contravenient a jumatate din minimul amenzii i. Actul ... (vezi toată discuția)
Plata a jumatate dintr-o amenda contraventionala in 48 ore irinelavram irinelavram Buna ziua! Sambata 16-11-2013 ora 5:00, am fost sanctionat cu amenda 300 lei pentru o contraventie care se poate sanctiona cu amenda de la 100 la 300 lei. ... (vezi toată discuția)