avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plata a jumatate dintr-o amenda contraventionala in 48 ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plata a jumatate dintr-o amenda contraventionala in 48 ore

Buna ziua! Sambata 16-11-2013 ora 5:00, am fost sanctionat cu amenda 300 lei pentru o contraventie care se poate sanctiona cu amenda de la 100 la 300 lei. Cat platesc in 48 ore 50 lei, adica jumatate din minimul amenzi sau 150 lei, jumatate din amenda? Cand expira termenul de plata luni la 5:00 sau se iau in considerare doar zilele lucratoare?
Cel mai recent răspuns: constantin pricope , utilizator 09:43, 17 Noiembrie 2013
Jumatate din minim. Normal ar fi trebuit sa scrie in pv agentul constatator la rubrica dedicata platii a jumatate din minimul amenzii. Zilele nelucratoare nu se pun la calcularea timpului de 48 de ore.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Noiembrie 2013
constantin pricope, utilizator
Daca a fost dispusa amenda in cuantum de 300 lei,in termen de 48 ore se poate achita c/v ,respectiv 150 lei
Se poate achita amenda in zilele lucratore
Jumatate din minimul prevazut de lege, daca actul normativ incalcat prevede acest lucru. In Ord. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor la art. 16 prevede:
(1) Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu: data si locul unde este incheiat; numele, prenumele, calitatea si institutia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupatia si locul de munca ale contravenientului; descrierea faptei contraventionale cu indicarea datei, orei si locului in care a fost savarsita, precum si aratarea tuturor imprejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza contraventia; indicarea societatii de asigurari, in situatia in care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie; posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, daca acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a caii de atac si organul la care se depune plangerea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala homerbos homerbos Salut ! Sunt nou pe aici .. motivul pentru care am intrat pe acest forum este amenda mea .. Am fost oprit de agentul rutier care m-a sanctionat conf legii cu 6 ... (vezi toată discuția)
Nulitatea unui proces-verbal gioarsa gioarsa Va rog sa-mi spuneti daca un proces-verbal de amenda poate fi declarat nul in conditiile in care adresa nu este trecuta, iar CNP-ul este gresit. Si daca ... (vezi toată discuția)
Proces verbal completat eronat de agent Catalin9871 Catalin9871 Buna ziua! Am avut neplacerea de a trece printr-un radar fix al politiei rutiere cu 24km/h peste limita. In procesul verbal se mentioneaza 3 puncte penalizare ... (vezi toată discuția)